Spre finalul anului 2021, Bogdan Putinică s-a alăturat echipei Microsoft România, preluând funcția de Country General Manager, din poziția de Senior Vice President al grupului suedez Enea - furnizor global de soluții de telecomunicații și securitate cibernetică.

La aproape un an jumătate de când a preluat conducerea filialei locale a Microsoft, am discutat pe larg cu Bogdan Putinică despre oportunitățile pe care le au fondurile PNRR pentru digitalizarea țării noastre, despre parteneriatul cu Republica Moldova și cum putem învăța de la vecinii noștri despre digizalizare în adevăratul sens al cuvântului în sectorul public.

” Republica Moldova, undeva în anii 2012-2013, a implementat un sistem de guvernare digitală. Acest sistem de guvernare digitală constă în aproximativ 600 de servicii care azi, în 2023, funcționează foarte bine. Vrei să-ți obții un buletin din Republica Moldova, stai acasă din canapea, scrii pe laptop cereri și tot ce au și îți vine buletinul acasă. Aceasta este o idee despre dimensiunea digitalizării unei țări”, ne-a precizat Bogdan.

Totodată, alături de General Managerul Microsoft România am abordat și subiectul provocărilor de securitate cibernetică în contextul războiului de la graniță, al evoluției tehnologiei și, în special, a inteligenței artificiale, și ale oportunităților pe care le aduce ChatGPT.

Citește pe larg despre viziunea General Managerului Microsoft România privind oportunitățile de digitalizare în România în materialul de pe start-up.ro.

Sursa foto: Start-up.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri