Constructorul orădean Selina, fondat de omul de afaceri Beneamin Rus, a ieșit din insolvență, după aproape 9 ani petrecută în procedura de reorganizare, timp în care a participat la mai multe proiecte de infrastructură, cum ar fi realizarea unor tronsoane importante din proiectul Autostrăzii A3, modernizarea aeroportului din Satu Mare, dar și la construcția și reabilitatea unor clădiri de interes public.

CITR, companie specializată în proceduri de insolvență și restructurare, a anunțat finalizarea procesului de reorganizare a constructorului, după ce, la data de 23 martie, Tribunalul Bihor a dispus închiderea cu succes a procedurii de reorganizare Selina SRL, parte a Grupului Selina, unul dintre cei mai importanți jucători din piața construcțiilor, cu consecința ieșirii din insolvență după aproape 9 ani.

„Beneficiind de o nouă șansă, Selina și întreaga ei echipă își continuă parcursul în mediul economic, iar împreună cu grupul din care face parte asigură o mie de locuri de muncă într-un business cu un volum al cifrei de afaceri de peste 100 mil. euro anual. Cu acest proces am demonstrat încă o dată că, accesată la timp, insolvența salvează un business în declin, îi întoarce pur și simplu soarta. Gestionat corect și cu sprijinul creditorilor, un astfel de mecanism poate ajuta antreprenorii să depășească cu bine perioadele dificile,” a declarat, într-un comunicat remis redacției, Mariana Boiciuc, Senior Partner, CITR Cluj.

Printre proiectele la care compania a participat sau participă se numără construcții de spitale, unități de învățământ, restaurări de monumente, autostrăzi, drumuri și poduri, căi ferate și piste aeroportuare. Pe lista celor mai importante proiecte se altă: Proiectare și execuție pentru finalizarea Autostrăzii Brașov - Tg. Mureș - Cluj - Oradea, Secțiunea 3C; lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului București Sud între A2 km23+600 și A1 km 55+520 - LOT II. Creșterea gradului de siguranță și securitate în Aeroportul Oradea; Reabilitarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare din Satu Mare.

Palatul episcopal din Oradea - proiect de reabilitate la care a participat Selina - sursa foto Selina Grup.

În ciuda dificultăților de pe piața construcțiilor, în ultimii ani ne-am concentrat eforturile să extindem portofoliul de contracte ceea ce a generat o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro în 2022, iar pentru 2023 estimăm o creștere de 60% a acesteia precum și realizarea unor proiecte majore de construcții” a spus și Beneamin Rus, fondatorul grupului Selina.

Compania achidat datorii de peste 13,5 milioane de euro

Creditorii majoritari în procedură au fost Unicredit Bank SA și Banca Transilvania SA, cu peste 80% din totalul sumelor asumate la plată prin planul de reorganizare. În perioada de reorganizare, compania a reușit achitarea unui cuantum de peste 13,5 milioane de euro.

Este important să înțelegem că insolvența nu înseamnă faliment, ci dimpotrivă, poate reprezenta soluția salvatoare dacă mecanismul este adoptat încă de la primele semne de dificultate. Unele procese sunt de lungă durată, cum a fost și cazul Selina, însă parcurgerea acestuia alături de un partener cu expertiză solidă, cum este CITR, facilitează reușita, mai ales atunci când se bucură de tot sprijinul creditorilor săi”, a declarat și Călin Părău, Head of Commercial, CITR.

Potrivit studiilor CITR, la nivel național sunt peste 13.000 de companii de impact aflate în diverse stadii de dificultate. Comerțul, construcțiile și industria prelucrătoare rămân cele mai afectate domenii în 2022. Companiile din aceste domenii reprezintă peste 60% din numărul total al firmelor intrate în insolvență în 2022.

Sursa foto: Selina Grup

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri