Sphera Franchise Group, grup ce deține companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell în România și KFC în Chişinău, anunță faptul că va deschide 10 noi restaurante anul acesta. În plus, compania va investi 3,8 milioane euro în remodelarea restaurantelor existente și în implementarea de soluții digitale de comandă, cum ar fi chioșcurile digitale.

De asemenea, grupul a anunțat bugetul pentru 2023 estimând vânzări în restaurante de peste 320 de milioane euro, ceea ce reprezintă o creștere de 21% față de 2022.

În același timp, compania se așteaptă ca EBITDA (profit inainte de inregistrarea cheltuielii cu dobanda, impozitului pe profit, deprecierii și amortizarii) normalizată să crească cu 58%, ajungând la 32,5 milioane euro.

"Chiar dacă se preconizează o tendință de scădere a inflației și a creșterii prețurilor față de anul trecut, nu putem ignora faptul că și acest an va fi unul provocator pentru companii și consumatori, iar adaptarea la noile realități economice rămâne esențială pentru a ne menține competitivi și sustenabili pe termen lung. În continuare vom pune accent pe experiența clienților indiferent de canalul ales să interacționeze cu noi, pe inovație la nivel de produse și oferte și evident pe digitalizare pentru creșterea Grupului nostru," a declarat Călin Ionescu, CEO, Sphera Franchise Group.

Bugetul propus, cu acordul Consiliului de Administrație, va fi supus aprobării la Adunarea Generală Anuală a acționarilor din 27 aprilie 2023.

Bugetul a fost gândit având în vedere condițiile actualului context macroeconomic, cu o derulare normală a activității, o rată generală a inflației de 10% și creșterea salariului minim începând cu ianuarie 2023.

Sphera Franchise Group plănuiește să deschidă 10 restaurante noi anul acesta (8 unități KFC și 2 unități Taco Bell în România) la un cost de investiție estimat la aproximativ 6,8 milioane de euro.

La 31 decembrie 2022, Sphera Franchise Group opera 177 de restaurante: 96 de restaurante KFC în România, 2 în Moldova și 20 în Italia, precum și 43 de restaurante Pizza Hut (inclusiv o subfranciză Pizza Hut Delivery), 15 restaurante Taco Bell și un restaurant Paul.

La 31 decembrie 2022, Grupul avea 4.935 de angajați, dintre care 4.450 în România, 411 în Italia și 74 în Republica Moldova.

Sphera Franchise Group deține companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell în România și KFC în Chişinău, Republica Moldova, și în anumite zone din Italia. Grupul deține 177 de restaurante pe cele trei piețe și are aproape 5.000 de angajați. Sphera Franchise Group este listată pe Bursa de Valori București din 2017, sub simbolul SFG, fiind singura companie din HoReCa inclusă în indicele principal BET, precum și în FTSE Global Microcap.

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri