Angajații au nevoie să se simtă apreciați la locul de muncă, pentru a rămâne productivi și motivați. În perioada sărbătorilor Pascale, angajatorii au ocazia să își exprime recunoștința față de echipele lor și să cultive un mediu de lucru echilibrat și plăcut. Primele în bani sunt o soluție facilă, însă un cadou care reflectă pasiunile și interesele angajaților este mult mai valoros și le stimulează satisfacția profesională.

Angajații își doresc mai mult decât o recompensă financiară

Schimbările petrecute în ultimii ani pe piața muncii au arătat mai clar ca oricând că oamenii au nevoie de joburi flexibile și adaptabile, în care să simtă că munca lor contează și să fie apreciați.

Numeroase studii la nivel international au demonstrat că există o legătură directă între fericirea angajaților și productivitatea lor, iar satisfacția crește atunci când ei se simt împliniți la locul de muncă. O companie cu o cultură organizațională puternică va încuraja sentimentul de împlinire și apartenență prin diferite strategii, o componentă de bază fiind exprimarea recunoștinței.

Conform Gallup, organizațiile care prioritizează recunoașterea meritelor angajaților au doar de câștigat, aceștia fiind cu 56% mai puțin înclinați să își caute un job nou. Nivelul de motivație și implicare a angajaților crește semnificativ atunci când se simt apreciați, iar aceste schimbări se reflectă nu doar la nivel de productivitate, ci și de creativitate.

Aceste valori se reflectă și pe piața muncii din România. Un studiu realizat de Sodexo Benefits and Rewards Services și Wisemetry Research arată că 86% dintre companiile care oferă beneficii extrasalariale consideră că fericirea angajaților la locul de muncă influențează performanța și nivelul de implicare al angajaților.

Cultivarea unui astfel de mediu de lucru necesită timp, perseverență și dedicare din partea angajatorilor, care trebuie să fie interesaţi mereu față de nevoile oamenilor din companie și să reacționeze pe măsură. Sărbătorile sunt un moment bun să le arăți angajaților tăi că îi apreciezi și că pui preț pe dorințele lor.

Cardul Cadou, la fel de valoros ca o experiență

O recompensă non-financiară din partea companiei transmite angajatului sentimentul că este prețuit ca om, dincolo de cifre și performanțe. Bonusurile financiare oferite la ocazii speciale sunt utile, însă nu sunt un cadou memorabil, iar angajații tind să folosească banii pentru cheltuieli de zi cu zi, în loc să își cumpere ceva special pentru ei.

Cardul Cadou de la Sodexo are același impact pozitiv ca trăirea unei experiențe frumoase. Doar că experienţele sunt apreciate diferit în echipa ta, în funcţie de pasiuni şi priorităţi. Angajații au oportunitatea să şi-l personalizeze cum doresc. Fie că aleg să își dezvolte un hobby, să citească cărțile preferate, să se îngrijească sau să își umple rezervorul pentru o călătorie, un Card Cadou creează contextul pentru noi experiențe și le oferă angajaților libertatea de a alege ceea ce îşi doresc cu adevărat.

Iar opțiunile sunt numeroase: angajații îl pot folosi într-o rețea extinsă şi diversificată de mii de magazine partenere, unde cu siguranță vor găsi ceva potrivit pentru nevoile lor. Un astfel de gest le va rămâne mai mult timp în minte și le va aduce bucurie, ajutându-i să se întoarcă înapoi la muncă motivați și inspirați.

Beneficiile Cardului Cadou: impact mare, costuri reduse

Cardul Cadou de la Sodexo este soluția ideală pentru a marca ocaziile speciale din timpul anului prin cadouri personalizate. Beneficiarii au acces în portalul MySodexo, care afișează toate locațiile în care cardul poate fi utilizat, printre care se numără C&A, Cinema City, Sephora, Elefant.ro, Under Armour, Suvari, Secom și Naturlich. Multe dintre acestea oferă şi posibilitatea cumpărăturilor online.

Prin intermediul Cardului Cadou, angajații beneficiază de oferte speciale și reduceri pentru o gamă variată de produse. În plus, sunt scutiți de plata taxelor salariale și a impozitului pe venit, în limita impusă prin lege.

Ca angajator, te bucuri de avantaje fiscale semnificative, care te ajută să reduci costurile. Ai 100% deductibilitate la calculul impozitului pe profit în limita a 5% din valoarea cheltuielilor salariale În plus, nu ai de plătit nicio contribuție socială obligatorie pentru firma și echipele care primesc Cardul Cadou de la Sodexo. Iar evenimentele pentru care poţi acorda aceste carduri sunt 8 Martie, Paște, 1 lunie și Crăciun sau alte ocazii stabilite.

Tu decizi valoarea tichetului cadou, limita fiind de 300 lei/persoană, conform prevederilor legale. Poți alege să faci o surpriză și copiilor angajaților, cât timp sunt minori, alocând o sumă special pentru ei pe acest card. Procesul de achiziționare și încărcare a cardurilor este foarte simplu și îți permite să economisești timp și resurse.
Cu ocazia Paștelui, încurajează sentimentul recunoștinței și arată-le angajaților că le prețuiești prezența și implicarea. Dăruirea unui Card Cadou este o cale simplă și eficientă prin care susții satisfacția, productivitatea și loialitatea echipei tale, acum și în viitor.

Sursa foto: Freepik.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri