În legea europeană a climei, Uniunea Europeană s-a angajat să obțină neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon pânâ în 2050. Ondrej Safar, CEO CEZ România, precizează în cadrul conferinței Energy R/Evolution 2023, organizată de wall-street.ro, că actuala criză a energiei grăbește tranziția către atingerea bornelor setate de autoritățile europene.

”Ce se întâmplă acum în sistemul energiei este doar un episod al tranziției energetice, ceva ce joacă un rol important în grăbirea tranziției energetice” precizează Ondrej Safar.

Ondrej punctează că această criză a adus o serie de schimbări importante în ceea ce privește raportarea la modul în care consumăm energie, cum este produsă și cum putem să diversificăm cât mai bine această zonă.

”Trebuie să avem o discuție cu privire la rolul pe care-l vor avea producătorii de energie și ceilalți participanți din piață în 2050. Care va fi rolul rețelor de gaze în 2050, care va fi viitorul distribuției de energie în viitor”, adaugă Ondrej Safar.

Odrej vorbește despre importanța discuțiilor privind modul în care trebuie să arate industria energetică în 2050 pentru a atinge bornele impuse de UE în condițiile în care companiile din energie, inclusiv CEZ, fac în acest moment investiții care au o durată de viață de 20-50 sau 60 de ani. În concluzie, investițiile din acest moment vor prinde și anul 2050.

”Este foarte greu de imaginat, dar trebuie să începem pas cu pas să descoperim aceste necunoscute. Ca o paralelă, dacă te duci la magazin și știi bine ce vrei să gătești, cumperi ceea ce trebuie, însă dacă nu știi ce vrei să gătești, cumperi de toate și după o săptămână arunci jumătate dintre ele. Toată Europa se confruntă cu această situație, putem cheltui bani, dar dacă știm încotro ne îndreptăm și ce facem va fi mai o eficiență mai mare, nu doar în rândul companiilor de energie, ci în rândul societăților”, adaugă Ondrej Safar, care punctează că ambițiile CEZ sunt acelea de a fi pregătiți să devină neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon în 2040, după ce în 2030 se vor situa la jumătate din valorile înregistrate în 2019.

Evenimentul este susținut de CEZ, ACUE, ENSYS, LONGi și Parapet în calitate de parteneri, și are, la categoria mobility partner, compania Autonom, iar în categoria supported by regăsim IMOD flowers.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri