Pentru a încuraja un comportament responsabil, Auchan a amenajat în parcările magazinelor sale sau în incinta acestora puncte de colectare în care clienții pot recicla trei tipuri de ambalaje: PET-uri, doze de aluminiu și sticle din sticlă.

Astfel, pentru fiecare ambalaj reciclat până la 31 mai 2023, clienții vor fi recompensați cu un voucher în valoare de 0,5 lei acordat exclusiv în baza cardului de fidelitate MyCLUB Auchan.

Punctele de reciclare sunt deja disponibile în 37 de magazine, mai precis în 25 de hipermarketuri Auchan, 5 supermarketuri Auchan și 7 magazine de proximitate MyAuchan din București (AFI Cotroceni, Berceni, Vitan, Crângași, Drumul Taberei, Luica, Obor, Liberty, La Strada, Alexandriei, Banu Manta, Otopeni) și din țară, astfel: Timișoara (Iulius Mall, Nord, Calea Șagului, Buziașului), Craiova (Electroputere, Craiovița, Universitaria), Constanța (Nord și Sud), Brașov (Coresi, Vest), Pitești Găvana, Bacău, Baia Mare, Satu Mare, Târgu Mureș (Sud, Nord), Oradea, Cluj (Iulius, Iris, Vivido, Rosetti, Turda), Galați și Ploiești.

Instalările de aparate pentru colectare selectivă de tip RVM (reverse vending machine) continuă și în celelalte magazine în perioada următoare.

„În pregătirea sistemului de garanție – returnare care urmează să intre în vigoare la nivel național în viitor, Auchan vine în sprijinul clienților pentru a le oferi o nouă soluție de colectare și reciclare, prin aparate automate de tip RVM care sunt și urmează a fi instalate în magazinele noastre.”, a declarat Corina Dospinoiu, Director Sustenabilitate Auchan Retail România.

Clienții sunt încurajați să aducă ambalajele la Auchan, începând cu data de 18 aprilie, după sărbătorile de Paște, iar pentru contribuția lor activă la reducerea poluării cu ambalaje, vor fi răsplăți cu vouchere de fidelitate.

Care sunt pașii corecți în procesul de reciclare a ambalajelor și cum se obține recompensa

Scanarea cardului de fidelitate MyCLUB Auchan la aparatul de reciclare
Introducerea recipientului prin fanta rotundă (recipientele goale tip PET pot avea capacitatea de maxim 3L, iar cele din sticlă și aluminiu (doze) de maxim 1L).
Pentru a fi acceptate, recipientele trebuie să fie goale, curate și nedeteriorate, iar acestea pot fi introduse, pe rând, în ordine aleatorie, aparatul identificând automat tipul fiecărui ambalaj introdus.
⦁ După finalizarea tranzacției, utilizatorul va primi pe cardul de fidelitate MyCLUB un voucher a cărui valoare totală va fi calculată în funcție de numărul de ambalaje reciclate. Acest voucher poate fi regăsit și vizualizat în aplicația Auchan.

Auchan România are în portofoliu 362 de magazine, cuprinzând 33 de hipermarketuri, 6 supermarketuri și 323 de magazine de ultra-proximitate MyAuchan, din care peste 300 în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri