Dezvoltatorul imobiliar Portland Turst a anunțat că va continua investițiile în producția de energie regenerabilă, iar proiectele din portofoliul său vor produce 444.000 MWh/an, suficienți pentru a alimenta aproximativ 275.000 gospodării adică echivalentul unui oraș precum Cluj sau a două sectoare din București.

Portland Trust a inițiat încă din 2018 cel mai mare parc fotovoltaic, dezvoltat la noi în țară, până la acea dată - parcul de la Rățești, județul Argeș, cu o putere de 153 MW și o suprafață de 165 hectare.

Fiind primul proiect de anvergura din valul 2 al energiei verzi din România, acesta a primit aprobarea de racordare în rețea în anul 2019 și începând cu 2023 va injecta 160.000 MWh/an în rețeaua electrică națională.

Acest proiect va putea furniza energie pentru 100.000 de gospodării și va reduce amprenta de carbon cu 168.000 de tone, având o contribuție semnificativă la strategia României de reducere a emisiilor de carbon și de securizare a producției de energie verde, care trebuie să contribuie cu 30% din totalul producției interne de energie până în 2030, potrivit angajamentelor asumate de țara noastră și transmise către UE în cadrul inițiativei Europa 2030.

„Diversificarea portofoliului pe segmentul de energie verde reprezintă o nouă etapă de maturizare pentru Portland Trust la 25 de ani de la intrarea în România, iar, prin dezvoltarea proiectului Rătești, am făcut primul pas spre extinderea prezenței noastre în sectorul de energie regenerabilă”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Florin Furdui, Country Manager Portland Trust România.

Potrivit lui, anul 2023 va marca accelerarea proiectelor fotovoltaice în portofoliul companiei.

„În prezent, noi avem și alte proiecte în curs de dezvoltare și suntem deschiși să discutăm atât cu investitori, cât și cu proprietarii de terenuri despre potențiale parteneriate și proiecte,” a mai spus Florin Furdui.

În total, proiectele dezvoltate de Portland Trust până anul acesta vor produce 444.000 MWh/an de energie regenerabilă, suficientă pentru a alimenta aproximativ 275.000 gospodării adică echivalentul unui oraș precum Cluj sau a două sectoare din București, oferind o alternativă nepoluantă la sursele de energie tradiționale.

„Credem că extinderea noastră în energiile regenerabile arată angajamentul nostru față de sustenabilitate și se aliniază cu tendința globală orientată către energia verde,” a mai spus Florin Furdui.

Portland Trust este un dezvoltator activ în România și Republica Cehă de aproape 25 de ani. Portland a finalizat peste 850.000 mp de spații noi, în principal în sectoarele de birouri, unul dintre proiectele cele mai cunoscute fiind J8 Office Park, industrie ușoară, retail și, mai recent, sectoarele de energie verde.

Sursa foto: Portland Trust

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri