Frații Pavăl construiesc un nou magazin Dedeman, care se va întinde pe o suprafață de 16.000 de metri pătrați. wall-street.ro a vizitat șantierul care va include atât magazinul Dedeman cât și un nou mall deținut de NEPI Rockastle.

Noul magazin Dedeman va fi construit pe un teren pe care fondatorii business-ului sunt coproprietari alături de cei de la NEPI Rockastle în Craiova. Suprafața destinată magazinului Dedeman este de 16.000 de metri pătrați.

De partea cealaltă, în aceeași zonă, NEPI Rockastle construiește centrul comercial Promenada Craiova, care va fi inaugurat în toamna acestui an și va oferi spații pentru 150 de magazine, fiind un proiect în care dezvoltatorul imobiliar investește peste 125 de milioane de euro.

„Deschidem în prima jumătate a lunii octombrie, suntem în grafic și nu vedem vreo problemă care să ne facă să ne gândim la întârzieri și să nu deschidem așa cum am planificat”, a explicat Andrei Radu, CEO NEPI Rockcastle.

Descriere Foto: Imagini de pe șantierul centrului comercial Promenada Craiova. Sursa: Wall-street.ro

Andrei Radu a mai anunțat că centrul va beneficia de propria centrală de producție de energie solară cu o capacitate de 7 MWh, la un consum al centrului de 11 MWh, așadar, circa 70% din necesarul centrului Promenada Craiova va fi asigurat din surse proprii.

Pe parcursul anului 2022, volumul tranzacţiilor cu active imobiliare comerciale cu o valoare de minim 5 milioane de euro a totalizat aproximativ 1,25 miliarde de euro, cu 40% mai mult față de 2021, din care aproape 600 milioane de euro reprezintă volumul tranzacţionat numai în trimestrul 4, se arată într-un raport realizat de compania de consultanță JLL România. Un puternic factor influențator au fost achizițiile grupului Pavăl Holding, care au reprezentat aproape 37% din totalul anual, ceea ce ar însemna un volum de circa 462 de milioane de euro. Practic, potrivit datelor JLL România, creșterea față de anul 2021 a fost asigurată aproape în întregime de tranzacțiile grupului deținut de proprietarii retailerului Dedeman.

Sursa foto: Dedeman

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri