Cota de piaţă în România a companiei Wizz Air va ajunge la 53% până la sfârşitul anului şi chiar mai mult, de la peste 40%, după ce operatorul aerian a preluat rutele pe care le opera Blue Air, a declarat, marţi, Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager Wizz Air.

Reprezentanta Wizz Air a subliniat că România este o ţară de interes major pentru operatorul aerian, iar dintre cele 180 de aeronave pe care le are în flotă 33 sunt în bazele existente în ţara noastră. „Cota noastră de peste 40% va ajunge la 53% până la finele anului sau chiar mai mult, fiindcă noi operăm acum zborurile pe care le avea Blue Air şi încercăm să oferim această posibilitate oamenilor de a călători şi de a ajunge la destinaţia finală", a spus ea.

„Nu ne vom opri aici, iar acum avem peste 300 de aeronave în comandă. România este o ţară de interes major, românii călătoresc încontinuu şi sigur nu ne oprim la cele 33 de aeronave. Este mai mult decât clar, în condiţiile în care Bucureştiul este cea mai mare bază a noastră şi aici avem 16 aeronave. Noi încontinuu încercăm să investim în România, încercăm să fim prezenţi în România, cum a fost Wizz Marathon în Cluj, Bucureşti, încercăm mereu să dăm de ştire persoanelor că suntem acolo, încercăm să fim prezenţi în viaţa lor şi încercăm să le oferim posibilităţi cât mai ieftine de a călători", a susţinut Valeria Bragarenco.

Wizz Air anunță lansarea de zboruri noi din România

Compania va lansa zboruri noi din luna iunie, cum ar fi pe destinaţia Antalia, din Bucureşti şi Cluj, dar şi din Braşov, în septembrie, la Luton şi Dortmund.

"Cu siguranţă vom avea zboruri noi. Lansăm în curând zboruri în luna iunie. Nu de mult am lansat Istanbul - Iaşi, în continuare vom lansa Antalia din Cluj şi din Bucureşti. Vom avea mai multe zboruri. Nu pot oferi prea multe informaţii acum, fiindcă suntem în etapa de discuţii. În continuare planurile sunt că vom fi acolo şi că vom fi prezenţi. Pentru Braşov vom lansa dinspre Braşov - Luton şi Braşov - Dortmund şi eu cred şi vom lucra la posibilitatea de a deschide cât mai multe zboruri din Braşov", a afirmat Bragarenco.

CEO Wizz Air: Operăm, deja, peste 100 de rute din România

Într-o discuție recentă cu wall-street.ro, CEO-ul companiei, József Váradi, a declarat că operatorul aerian este „de departe liderul pieței din România, cu o cotă de peste 50%,” acesta spunând că ținta companiei este să depășească cei 8,5 milioane de pasageri transportați din (și spre) România în 2022, vehiculându-se o cifră de peste 10 milioane de pasageri. Prin comparație, în urmă cu un deceniu, Wizz Air transporta aproximativ 2,8 milioane de pasageri din și spre țara noastră.

Tot Váradi a subliniat că operatorul are deja peste 100 de rute din România, 64 dintre acestea fiind din București. Al doilea cel mai mare oraș - ca și număr de zboruri operate - este Cluj-Napoca cu 38 de rute. În sensul acoperirii tuturor acestor zboruri, reprezentantul Wizz Air a dat asigurări că pentru sezonul 2023 compania are destul personal, întrucât s-au făcut recrutări continue şi se vor mai face.

Întârzierile de la Wizz Air: când ești cel mai mare, ești arătat cu degetul

Valeria Bragarenco a susținut că 50% dintre zborurile companiei dinspre şi spre România au ajuns mai devreme de ora programată, iar 80% au avut o întârziere de cel mult 15 minute, în 2023. Ea a punctat că, în industrie, o întârziere de 15 minute este considerată a fi foarte mică. În plus, reprezentantul a adăugat că Wizz Air este arătat cu degetul când vine vorba de întârzieri (dar și de zboruri anulate) deoarece operează cele mai multe rute din țară.

„Cota noastră de piaţă este destul de mare şi noi suntem prezenţi peste tot. Nu prea aud ca Ryan Air sau alte companii aeriene să aibă un număr atât de vast de zboruri din România şi, astfel, probabil cea mai blamată companie aeriană este cea care lucrează cel mai mult, adică este peste tot”, a spus Bragarenco. „Probabil 20% sunt aeronavele care ajung după 15 minute şi cred că un procent foarte mic au întârzieri de până la două ore'', a explicat ea, adăugând că în ultimul timp întârzierile sunt mai mult cauzate de grevele de pe diferite aeroporturi în special din Europa.

Sursa foto: Wizz Air

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri