Fondată în 1912 de către Arthur Murray, un simbol american al succesului în antreprenoriat și al dansului de societate, școala de dans a crescut rapid în popularitate în anii '20 și '30 și a devenit un punct de referință pentru dansul de societate. Astăzi, brandul Arthur Murray este renumit în întreaga lume și este cea mai extinsă rețea de școli de dans de societate, cu peste 300 de studiouri deschise în 22 de țări, continuând să fie recunoscut pentru calitate, profesionalism și abordarea unică a predării dansului. Numele Arthur Murray este legat de coregrafii celebre precum cele din "Dirty Dancing", "Parfum de Femeie" sau "Frumoasa si Bestia".

Primul studio Arthur Murray este prezent în România din aprilie 2014, în zona de Nord a Capitalei, pe Bd. Nicolae Caramfil, nr. 87, într-un spațiu premium, a cărui deschidere a presupus la lansare o investiție de 200.000 euro. Brandul Arthur Murray a fost adus în România de Sarah și Lucian Stănilă, ei operând în Statele Unite alte 6 studio-uri de dans Arthur Murray.

Astăzi, studioul de dans Arthur Murray din București este condus de Cydem Pinghioiu și Andrei Fusea, ambii deveniți parteneri în 2021, alături de Sarah și Lucian Stănilă, după ce au început ca instructori de dans, în urmă cu 9 ani.

Parcursul către parteneriat a fost unul destul de firesc, noi fiind parte din prima echipa de profesori de dans a studioului încă de la deschidere. Am început cu un program de training oferit de companie pentru a învăța sistemul unic de predare și de personalizare a programelor de dans. De-a lungul celor 9 ani am avut libertatea de a învăța și a experimenta, trecând prin toate etapele și rolurile din cadrul acestui business, de la instructor, Front Desk și până la partea de Sales și Management. Pe lângă experiența locală și programele de formare, am avut ocazia să experimentăm sistemul Arthur Murray și în Statele Unite, în mai multe studiouri ale rețelei- spune Andrei Fusea, partener Arthur Murray București.

Cum convingi 1000 de persoane să învețe să danseze într-un studio de dans premium?

Odată cu împlinirea a 9 ani pe piața locală în această primăvară, școala de dans de societate Arthur Murray, prima franciză internațională de dans de societate din România, a depășit și pragul de 1000 de clienți care au luat lecții de dans în studioul de dans din zona de Nord a Capitalei. Pentru anul acesta vizează totodată o creștere de 30% a cifrei de afaceri față de anul trecut, până la pragul de 500.000 euro.

Motivația principală a clienților care urmează cursurile de dans de societate la Arthur Murray?

Nevoia de relaxare, mișcare și socializare, mai ales post pandemie. Și asta, deoarece clienții Arthur Murray sunt persoane ocupate și cu un grad ridicat de stres, care ocupă poziții de top management în companii, expați, antreprenori și oameni de afaceri. Potrivit reprezentanților școlii de dans, aceștia caută o modalitate de eliminare a stresului, relaxare și mișcare plăcută, cu multiple beneficii. Caută un timp personal de calitate, pe care să îl petreacă pe ringul de dans fie în cuplu, fie în compania altor studenți cu preocupări similare și pasiune pentru dans.

Și cum te poți relaxa și detensiona eficient dacă nu prin dans?

O spun chiar studiile echipei de profesori din școala de dans Arthur Murray- persoanele care practică dansul ca activitate extra-job au un ritm de viață mult mai echilibrat și sănătos.

Tot studiile confirmă că dansul este o formă de exercițiu fizic, potrivită pentru orice categorie de vârstă, indiferent de condiție fizică sau siluetă, îmbunătățește funcționarea inimii și a plămânilor, întărește masa musculară și sporește condiția fizică, tonifică musculatura, se pierd kilogramele în plus, elimină riscul de osteoporoză, creează o coordonare motrică mai bună, ameliorează stresul, dezvoltă abilități de multitasking și, nu în ultimul rând crește încrederea de sine și dezvoltă abilitățile sociale.

Astfel, cei peste 1000 de clienți care au luat lecții de dans în studioul Arthur Murray București au experimentat efectul dansului pe toate planurile, atât fizic, pentru condiția fizică, dar și la nivel psihic, ca modalitate de relaxare, și social, prin conectarea cu persoane cu interese comune.

Metode de predare, dar și evenimente unice în lume

În studioul Arthur Murray București cursurile de dans se desfășoară după o metodă de predare unică în lume, combinând abordarea individuală din lecțiile private, colaborarea și schimbarea partenerului de dans din lecțiile de grup, dar și socializarea și dansul liber, în cadrul petrecerilor săptămânale de dans.

În fiecare an, studioul Arthur Murray București organizează un eveniment unic, de dans, în care clienți ai studiourilor Arthur Murray din SUA vin să viziteze și să experimenteze cultura și tradițiile din Romania. Aceasta călătorie le oferă acestora o oportunitate unică de a explora țara, de a învăța despre obiceiurile locale și de a se bucura de dans alături de clienții din România.

De obicei, evenimentul nostru de dans începe în studioul din București după care ne continuăm călătoria prin cele mai frumoase regiuni ale țării. Spre exemplu, în edițiile anterioare am organizat această frumoasă călătorie a dansului prin diverse orașe și regiuni ale țării, precum Sibiu, Brașov și Delta Dunării. Anul acesta, evenimentul se va desfășura în perioada 26 Iulie – 1 August iar punctul culminant va fi balul mascat care va avea loc în incinta Castelului Cantacuzino unde participanții vor avea ocazia să danseze pe ritmuri de vals, tango, rumba dar și swing, chiar în Sala de Festivități a Castelului. De asemenea, tot în cadrul acestui eveniment clienții vor participa la un bootcamp pe malul lacului, în care vor putea lua lecții de dans alături de diferiți traineri și arbitri din cadrul companiei Arthur Murray Europa și SUA, spune Cydem Pinghioiu, parteneră în Arthur Murray București.

Un alt eveniment inedit, Dance O Rama este organizat anual de Arthur Murray International. Acest eveniment este o competiție internă între studiourile Arthur Murray din întreaga lume, unde dansatorii concurează în diferite categorii și stiluri de dans.

În timpul Dance O Rama, studiourile Arthur Murray se unesc pentru a-și demonstra abilitățile de dans și pentru a-și îmbunătăți nivelul de dans prin antrenament și performanță. Participanții pot alege să concureze într-unul sau mai multe stiluri de dans, cum ar fi valsul lent, quickstep-ul, tango-ul, cha-cha-cha sau salsa.

Persoanele care urmează cursuri de dans la Arthur Murray caută un timp personal de calitate, pe care să îl petreacă pe ringul de dans fie în cuplu, fie în compania altor studenți cu preocupari similare și pasiune pentru dans. Ei experimentează efectul dansului pe toate planurile, atât fizic, pentru condiția fizică, dar și la nivel psihic, ca modalitate de relaxare, și social, prin conectarea cu persoane cu interese commune, mai ales în cadrul evenimentelor și petrecerilor pe care noi le organizăm -mai spune Andrei Fusea.

Dansurile de societate reprezintă o parte importantă a culturii și tradiției în multe țări din lume, dar și o activitate de relaxare și mișcare la care apelează tot mai multe persoane, inclusiv în România. Și asta, pentru că, pe lângă aspectele sociale și de divertisment, dansurile de societate oferă și beneficii uimitoare pentru starea de bine. De la îmbunătățirea condiției fizice la creșterea abilităților cognitive și la socializare, dansurile de societate sunt o modalitate minunată de a-ți îmbunătăți sănătatea fizică și psihică și de a-ți îmbunătăți calitatea vieții.

În studioul de dans Arthur Murray din zona Nord a Capitalei sunt predate dansuri de societate precum vals, tango, cha -cha- cha, swing, rumba, salsa și multe alte stiluri de dans apreciate în întreaga lume. Prima lecție de dans este gratuită, iar programările se pot face la 0722 876 876.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri