Fostul comisar sef al Garzii Nationale de Mediu Silvian Ionescu a declarat,joi,pentru NewsIn, ca in 2006 Arpechim a fost amendata cu 4 miliarde de lei, iar in 2007 cu 2,3 miliarde lei, pentru nerespectarea cerintelor de mediu si existau doua solutii, una fiind plangere penala impotriva conducerii.

"In 2006 Arpechim a primit patru amenzi de cate un miliard de lei vechi, iar in 2007 a primit doua amenzi de cate un miliard si una de 300 de milioane de lei (vechi), pentru nerespectarea a doua legi privind protectia mediului. Ar fi trebuit sa se conformeze pana la sfarsitul anului 2006, cum au facut Rompetrol si Petrotel, insa abia acum fac licitatii pentru a alege firmele care sa execute lucrarile", a declarat citat de NewsIn, Silvian Ionescu.

Fostul sef al Garzii Nationale de mediu a precizat ca in astfel de situatii exista doua solutii: plangere penala impotriva conducerii societatii sau suspendarea activitatii. "Decizia politica a fost cea de suspendare a activitatii, ceea ce e o prostie, si nu de plangere penala asa cum s-a procedat in cazul Oltchim", a spus Silvian Ionescu.

Potrivit acestuia, Arpechim ar mai putea primi o amenda in urma ultimului control care a avut loc in luna aprilie si ale carui concluzii au fost prezentate la inceputul lunii mai. "in urma unui control similar cu cel care a avut loc in luna aprilie la Arpechim, Oltchim a primit o amenda de 5,4 miliarde lei", a mentionat Ionescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Hertz, în insolvență, după ce pandemia de coronavirus a zdrobit industria
Setari Cookie-uri