Fostul comisar sef al Garzii Nationale de Mediu Silvian Ionescu a declarat,joi,pentru NewsIn, ca in 2006 Arpechim a fost amendata cu 4 miliarde de lei, iar in 2007 cu 2,3 miliarde lei, pentru nerespectarea cerintelor de mediu si existau doua solutii, una fiind plangere penala impotriva conducerii.

"In 2006 Arpechim a primit patru amenzi de cate un miliard de lei vechi, iar in 2007 a primit doua amenzi de cate un miliard si una de 300 de milioane de lei (vechi), pentru nerespectarea a doua legi privind protectia mediului. Ar fi trebuit sa se conformeze pana la sfarsitul anului 2006, cum au facut Rompetrol si Petrotel, insa abia acum fac licitatii pentru a alege firmele care sa execute lucrarile", a declarat citat de NewsIn, Silvian Ionescu.

Fostul sef al Garzii Nationale de mediu a precizat ca in astfel de situatii exista doua solutii: plangere penala impotriva conducerii societatii sau suspendarea activitatii. "Decizia politica a fost cea de suspendare a activitatii, ceea ce e o prostie, si nu de plangere penala asa cum s-a procedat in cazul Oltchim", a spus Silvian Ionescu.

Potrivit acestuia, Arpechim ar mai putea primi o amenda in urma ultimului control care a avut loc in luna aprilie si ale carui concluzii au fost prezentate la inceputul lunii mai. "in urma unui control similar cu cel care a avut loc in luna aprilie la Arpechim, Oltchim a primit o amenda de 5,4 miliarde lei", a mentionat Ionescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri