Sănătatea fizică și psihică poate fi influențată semnificativ de expunerea la lumina naturală. Aceasta are efecte pozitive asupra dispoziției, deoarece reduce simptomele de anxietate și depresie. Un studiu recent efectuat de VELUX România, unul dintre cei mai importanți producători de ferestre de mansardă, ce comercializează produse și soluții pentru case inteligente, a concluzionat că 72% dintre români sunt de părere că lumina naturală prezentă în casa lor le îmbunătățește starea de spirit și îi face mai fericiți.

Cercetarea realizată de VELUX la nivelul țării noastre, pe un eșantion de 1.000 de persoane, a relevat că majoritatea respondenților, într-un procent de 72%, au remarcat efectele benefice ale luminii naturale asupra stării lor de spirit. Femeile au fost mai susceptibile să observe beneficiile luminii naturale asupra bunăstării lor. Mai exact, 87% dintre ele au afirmat că prezența acesteia în locuință a avut un efect benefic și le-a făcut mai fericite.

Persoanele afectate de absența luminii naturale în locuințe și care sunt soluțiile pentru un iluminat adecvat

Conform studiului realizat de VELUX România, majoritatea persoanelor chestionate (54%) resimt efectele stresului, dezorientării și anxietății atunci când se trezesc într-o cameră întunecată. Aproximativ 30% dintre respondenți se simt confuzi și triști în astfel de circumstanțe, în timp ce 12% au declarat că se simt anxioși și stresați, iar alți 12% se simt deprimați și triști.

Tinerii cu vârsta între 18 și 24 de ani sunt cei mai afectați de lipsa luminii naturale în interior - 85% simt efectele negative. Majoritatea respondenților (62%) consideră că este nevoie de mai multe eforturi pentru educarea publicului cu privire la efectele luminii naturale asupra sănătății mintale.

Pentru a respecta principiile ergonomice în proiectarea unei locuințe, ferestrele dimensionate și orientate corespunzător sunt esențiale, inclusiv în cazul mansardelor. ”VELUX se angajează să promoveze o viață mai bună prin intermediul luminii naturale, iar acest lucru se vede în primul rând în soluțiile și produsele oferite, proiectate mereu cu obiectivul de a aduce o îmbunătățire a bunăstării mentale și fizice. Mai multă lumină naturală în casele noastre înseamnă automat și o calitate generală a vieții mai bună”, subliniază Noemi Ritea, Director de Piață VELUX România și Moldova.

VELUX oferă soluții inovatoare de iluminat natural pentru case de peste 80 de ani. Ferestrele de mansardă, produsele de protecție solară și roletele exterioare sunt câteva dintre modalitățile simple și eficiente de a aduce lumină naturală și eficiență energetică în case. Produsele VELUX oferă numeroase beneficii și pot fi soluția perfectă pentru îmbunătățirea stării de spirit prin accesul la lumina naturală. Cu ajutorul soluțiilor modulare VELUX, poți crea propriul set de ferestre de mansardă și să beneficiezi de efectele uimitoare ale luminii. Află aici ce soluție se potrivește cel mai bine pentru nevoile tale!

Sursa foto: VELUX

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri