Conducerea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a aprobat un imprumut de 50 milioane euro (163,5 milioane lei), pentru cofinantarea impreuna cu alte banci a programului de modernizare a infrastructurii Postei Romane

Proiectul, in valoare totala de 60 milioane euro (196 milioane lei), include construirea si punerea in functiune a primului centru automat de sortare din Bucuresti si modernizarea celui deja existent din Cluj Napoca. BERD va finanta peste 80% din costul total al proiectului prin care Posta va putea sa proceseze un numar crescut de articole de corespondenta si colete, in timp ce timpul de manipulare si calitatea serviciilor se vor imbunatatii semnificativ. Decizia conducerii BERD a fost luata pe 3 aprilie.

"Posta Romana se afla la inceputul unui proces major de restructurare in care imbunatatirea calitatii serviciilor postale joaca un rol central avand in vedere recenta aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. Prin finantarea instalatiilor de sortare automata, proiectul va imbunatatii standardele conduitei de afaceri, reducand timpul de livrare, atat pentru intrarile, cat si pentru iesirile corespondentei postale", se arata intr-un comunicat al BERD, citat de NewsIn.

Potrivit informatiilor afisate pe site-ul institutiei, dezvoltarea propusa necesita o analiza de mediu si un audit colectiv de mediu, de sanatate si siguranta pentru Posta Romana. Investigatiile de mediu sunt in derulare, dar rezultatele preliminare sugereaza ca riscul de mediu asociat cu proiectul propus va fi nesemnificativ. Consultantii pentru achizitii si restructurare vor ajuta la imbunatatirea conducerii companiei si la cresterea eficientei acesteia.

Posta Romana a fost infiintata in iunie 1991, ca urmare a separarii serviciilor postale de cele de telecomunicatii din Societatea de Posta, Telegraf si Telefon. in 1998, Posta Romana a fost incorporata si transformata in Companie Nationala. Posta Romana este singurul operator autorizat sa furnizeze serviciul postal universal in Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Producătorul român de haine pentru bebeluși Liloo, vânzări cu 181% mai mari
Setari Cookie-uri