Daniel Dines, fondatorul unicornului românesc de tehnologie UiPath, și-a majorat pachetul de acțiuni în cadrul celui mai mare dezvoltator imobiliar din România, One United Properties, prin intermediul unei firme pe care o deține, ajungând un total de peste 31 de milioane de acțiuni.

„Conducerea One United Properties S.A. informează piața (de capital - n.r.) cu privire la faptul că, la data de 22.05.2023, Icevulcan Properties Ltd. (acționar existent al companiei, entitate controlată de domnul Daniel Dines), și-a exercitat opțiunea de a cumpăra un număr total de 31.201.704 acțiuni ordinare ale companiei, de la cei doi acționari semnificativi ai acesteia, Vinci Ver Holding S.R.L. și OA Liviu Holding Invest S.R.L., companii controlate de Victor Căpitanu și Andrei - Liviu Diaconescu, acționarii fondatori ai companiei”, se arată într-un anunț transmis de dezvoltatorul imobiliar către Bursa de Valori București (BVB).

Potrivit anunțui citat, opțiunea de cumpărare a fost convenită între părțile menționate mai sus înainte de listarea One United Properties la Bursă.

Numărul total de 31.201.704 acțiuni ordinare exercitate în cadrul opțiunii de cumpărare reprezintă numărul inițial de acțiuni ordinare disponibile în cadrul opțiunii de cumpărare, respectiv 13.000.710 acțiuni, plus un număr suplimentar de 18.200.994 acțiuni rezultate din operațiunile de majorare a capitalului social cu încorporarea primelor de emisiune.

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a raportat o cifră de afaceri consolidată de 439,5 milioane de lei în T1 2023, în creștere cu 26% față de T1 2022, compania consemând o creștere importantă a vânzărilor de locuințe, care au reprezentat cea mai mare parte din totalul cifrei de afaceri, se arată în raportul financiar pe primele trei luni ale anului.

Potrivit sursei citate, profitul brut a ajuns la 177,9 milioane de lei, o creștere de 60%, excluzând câștigul unic din achiziția negociată Bucur Obor, recunoscută în T1 2022, în valoare de 97 de milioane de lei. Profitul net s-a ridicat la 151,7 milioane de lei, o creștere de 119% față de T1 2022.

Sursa foto: UiPath

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri