Principalul producator de medicamente din Ungaria, Richter Gedeon Vegyeszeti Rt acorda subsidiarei romanesti, Gedeon Richter Romania, un imprumut de 22,8 milioane euro, cu o perioada de rambursare de sapte ani, credit care va fi folosit pentru finantarea proiectelor din acest an.

Contractul este valid din 2007 pana in 2014, cu o rata a dobanzii de 4,3% pe an. Imprumutul trebuie innapoiat incepand din 2008, prin plati anuale, pana in la sfarsitul anului 2014, se arata in Monitorul Oficial. Richter majoreaza capitalul social al filialei romanesti cu 65 milioane lei (19,93 milioane euro). Capitalul social al Gedeon Richter Romania este in prezent de 48,5 milioane de euro.

"Richter a semnalat ca doreste sa acorde mai multa importanta pietei romanesti. Vom intreba compania daca nu cumva exista vreun impact negativ al cresterii de capital la filiala din Romania asupra castigurilor neconsolidate ale grupului", au comentat, vineri, reprezentantii Bram Buring of Wood & Co, citati de site-ul portfolio.hu.

Veniturile subsidiarei romanesti au crescut, in primul trimestru al anului 2007, cu 12,2%, pana la 4,28 milioane euro. La sfarsitul anului trecut, compania opera o singura linie de productie, 72 de farmacii si cinci companii de distributie a medicamentelor.

Gedeon Richter si-a inceput activitatea de productie in Romania in 1998, odata cu achizitia fabricii Armedica din Targu - Mures. In septembrie 2003, grupul ungar a fuzionat cu subsidiara sa, formand Gedeon Richter Romania SA. In acelasi timp, compania are o reprezentanta proprie pe piata romaneasca, Richter Gedeon, care administreaza portofoliul de medicamente importate din Ungaria, in special pe segmentul de contraceptive orale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Câte firme și-au închis porțile în 2020
Setari Cookie-uri