Petrom a convenit cu autoritatile de mediu un plan de inchidere a Rafinariei Arpechim, care va permite companiei sa continue productia de carburanti si produse petrochimice timp de trei luni luni de zile, iar Rafinaria are toate sansele sa nu mai fie inchisa

Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din Europa de Sud-Est, anunta aprobarea planului de inchidere temporara a rafinariei Arpechim. Planul, aprobat de o comisie formata din reprezentanti ai Inspectoratului de Urgenta Arges, Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Pitesti si ai Agentiei pentru Protectia Mediului Arges, va tine seama de standardele de siguranta si securitate aplicabile pentru aceasta activitate.

Inchiderea temporara a rafinariei, indeaproape monitorizata de reprezentantii autoritatilor de mediu, este un proces complex care se deruleaza conform principiilor Directivei SEVESO II. Directiva SEVESO II se aplica obiectivelor in care sunt prezente substante periculoase in cantitati suficiente pentru a exista pericolul producerii de accidente majore.

Prin aplicarea acesteia se limiteaza posibilitatea producerii de accidente, precum si consecintele asupra populatiei si mediului. Aceeasi directiva impune titularilor de activitate luarea de masuri preventive pe baza unor proceduri privind planificarea, inspectia si raportarea.

Planul elaborat in conformitate cu Directiva SEVESO II include o serie de actiuni, care, in prima faza, se refera la elaborarea de catre o firma de specialitate a unui studiu pentru conservarea instalatiilor in rafinaria Arpechim si in Petrochimie, in conditii de siguranta. Dupa primirea studiului vor fi implementate modificarile necesare pentru conservarea instalatiilor si se va incepe inchiderea treptata a rafinariei.

In paralel, Petrom depune toate eforturile pentru a se conforma cerintelor de mediu. In urma intalnirilor cu reprezentantii autoritatilor de mediu au fost clarificate toate recomandarile pentru conformarea in cel mai scurt timp. Petrom a demarat un program accelerat de realizare a modificarilor necesare si estimeaza ca la sfarsitul lunii iulie vor fi finalizate lucrarile minime necesare pentru incetarea efectelor deciziei de suspendare a Autorizatiei Integrate de Mediu a Arpechim.

„ In urmatoarele luni nu vor exista intreruperi in alimentarea cu produse petroliere si materie prima pentru petrochimie”, a declarat Dan Pazara, Director de Comunicare al Petrom.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cîţu: "IMM Invest funcţionează foarte bine". Câte companii au luat finanţare
Setari Cookie-uri