Michelin va desfasura intre 5 si 18 iunie, in zece orase din tara, un program de promovare a sigurantei rutiere prin care soferilor le va fi verificata si ajustata presiunea din pneuri

Programul se numeste "Michelin verifica presiunea", iar soferii se pot opri intre orele 9 si 18 la caravana Michelin pentru a le fi verificata si ajustata presiunea din pneuri. Scopul acestui program este de a atentiona soferii asupra riscurilor rularii cu anvelope umflate necorespunzator.

Scopul acestui program este de a atentiona soferii asupra riscurilor rularii cu anvelope umflate necorespunzator. Grupul Michelin a initiat programul de siguranta rutiera “Michelin verifica presiunea” in Franta, in anul 1985. in prezent itinerariul caravanei acopera tari precum Italia, Germania, Marea Britanie, Elvetia, Olanda, Belgia, Turcia, Slovenia, Croatia, Cehia, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Ungaria si Austria.

Studiile arata ca unul din 20 de accidente de pe soselele europene are la baza presiunea inadecvata din pneuri si ca trei din cinci vehicule ruleaza cu anvelope avand presiunea cu 25% sub valoarea normala. Unele studii confirma legatura directa dintre presiunea din pneuri si performantele autoturismului. Prin urmare, o anvelopa cu presiunea sub valoarea normala duce la marirea distantei de franare a autovehicului pe o suprafata uda, creste riscul unui explozii, uzeaza anvelopa, creste consumul de combustibil si are un impact negativ asupra mediului. Verificarea dureaza doua sau trei minute pentru fiecare autovehicul in parte.

Producatorul de anvelope Michelin a incheiat anul trecut cu o cifra de peste 260 milioane euro in Romania, insa nu a trecut pe profit din cauza cresterii preturilor materiilor prime si a scaderii cererii in SUA. Michelin are in Romania trei uzine, dintre care doua produc anvelope (Victoria Floresti si Silvana Zalau - ambele preluate in 2001 de la grupul Tofan) si Romsteel Cord Zalau - fabrica de cord metalic, investitie greenfield a grupul francez. Michelin a investit in Romania peste 150 milioane euro in cei sase ani de prezenta pe piata.

Grupul Michelin are pe plan mondial 74 de uzine de productie in 19 tari unde lucreaza aproximativ 115.000 angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Industria tutunului din Romania, de la pandemie la relaxare [INTERVIU]
Setari Cookie-uri