Compania Rombat aloca anual suma de aproximativ 12 milioane dolari pentru recuperarea si valorificarea la nivel national a bateriilor uzate, in vederea protejarii mediului inconjurator

„Acordam o atentie deosebita protectiei naturii, dar si a mediului inconjurator, monitorizand permanent emisiile in aer, apa si sol, atat prin laboratorul propriu, cat si printr-un laborator acreditat. Fata de nivelele cerute de legislatie, compania Rombat si-a stabilit propriile limite, care sunt mult mai stricte si mai exigente decat cele impuse de lege”, a afirmat seful departamentului calitate mediu sanatate securitate ocupationala a companiei Rombatm, Marin Lantos.

Rombat aloca lunar un buget de un milion de dolari, pentru colectarea la nivel national a bateriilor uzate. Acestea sunt reciclate la cele doua fabrici pe care le detine compania in Copsa Mica. Din bateriile uzate se recupereaza plumbul si polipropilena, reusind astfel sa se scada din pretul de productie al bateriei.

Compania va investi, anul acesta, 4,2 milioane de euro in extinderea capacitatilor de productie, modernizarea capacitatii de injectie mase plastice si extinderea facilitatilor de recuperare a plumbului din bateriile uzate. Investitiile vizeaza construirea unei suprafete de 2.700 metri patrati, dar si cumpararea unor echipamente de ultima tehnologie din Italia, Anglia si Suedia. Aceasta investitie va aduce o crestere a productiei cu aproape 50% si cresterea numarului de angajati cu 55 de oameni.

Noua hala va fi pusa in functiune incepand cu luna septembrie. Compania estimeaza ca in acest an volumul de vanzari va fi de circa 1,3 milioane baterii auto. Cererile vin atat din tara cat si strainatate, principala tara de export fiind Franta. Rombat a vandut in primele trei luni ale anului peste 290.000 de baterii auto, dintre care 135.000 pentru export.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Industria tutunului din Romania, de la pandemie la relaxare [INTERVIU]
Setari Cookie-uri