Compania americana producatoare de bunuri de larg consum Bunge Ltd. a anuntat ca va inchide uzina de productie de ulei din orasul bulgar Dobrich, urmand a reloca productia brandului Kaliakra in Romania, relateaza NewsIn, care citeaza presa bulgara.

Aceasta informatie contrazice anuntul precedent, conform caruia unitatile de productie de petrol vor fi relocate in Ungaria si Ucraina.

"In Bulgaria vor fi pastrate doar amplasamentele de stocare ale granelor", a declarat managerul general al companiei, Tsvetan Iliev.

Aceasta decizie, care va duce la concedierea celor 204 angajati bulgari au grupului Bunge, a fost luata din cauza veniturilor reduse obtinute, oportunitatilor de piata scazute si cerintelor de mediu.

Grupul Bunge, cu sediul la New York, a achizitionat compania Kaliakra in 2002. Momentan si desfasoara activitatea in peste 30 de state din lume, detinand aproximativ 400 de companii.

In urma cu doua luni, un alt gigant producator de bunuri de larg consum, Unilever, a anuntat ca a incetat productia de margarina si maioneza din orasul Dobrich, relocand brandul Kaliakra in orasul Ploiesti din Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Business de criză: top 5 instrumente de digital relevante în contextul pandemiei
Setari Cookie-uri