Potrivit directorului general al Petrotel-LukOil, punerea in functiune a acestei turbine va genera un surplus de electricitate, pe care LukOil il va vinde pe piata interna.
"Noi producem si acum electricitate in cadrul CET-ului de pe platforma Petrotel. Folosim pentru consumul propriu aceasta energie si mai cumparam si de pe piata ca sa ne acoperim necesarul. Dupa punerea in functiune a turbinei, vom avea surplus de energie electrica, pe care il vom comercializa," a punctat oficialul LukOil, citat de NewsIn.
El a adaugat ca Petrotel-LukOil lucreaza deja la pregatirea documentatiei pentru a obtine de la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei licenta de furnizor de electricitate pe piata romaneasca.
Directorul general al rafinariei a adaugat ca Petrotel isi va extinde capacitatea de productie electricitate, dar a refuzat sa dea detalii concrete despre cantitatea de energie tintita.
"Va pot spune doar ca fata de ce producem acum, vom dubla capacitatea de productie electricitate", a explicat Fedorinov.
Rafinaria Petrotel - LukOil a inregistrat, anul trecut, o pierdere de 123,457 milioane lei la o cifra de afaceri de 3,344 miliarde lei.
Rafinaria a fost repornita la sfarsitul lui 2004 dupa un amplu program de modernizare, care a durat circa doi ani si jumatate, timp in care au fost investiti aproximativ 120 milioane de dolari pentru retehnologizare.
Potrivit datelor Depozitarului Central, la data de 01.11.2006, Petrotel-LukOil era controlata de LukOil Europe Holdings B.V., subsidiara inregistrata in Olanda a grupului petrolier rus LukOil, care detinea 94,66% din capitalul social. Un alt actionar semnificativ era Societatea de Investitii Financiare SIF Muntenia care avea 2,53% din actiunile rafinariei.
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: