- Aqua Regis, divizia de distributie de apa plata la dozator a grupului RTC, estimeaza anul acesta o cifra de afaceri de peste un milion de euro, in crestere cu 70% fata de 2006, in special datorita verii care se anunta mai calduroasa decat in mod normal
Aqua Regis a obtinut in 2006 o cifra de afaceri de 600.000 euro, dublu fata de 2005, datorita maririi portofoliului de clienti si a extinderii zonei de distributie. Cel mai nou client al Aqua Regis este Piraeus Bank, pentru care compania estimeaza un consum de apa de aproape 1.000 de bidoane pe luna. Aqua Regis va asigura astfel necesarul lunar de apa minerala naturala pentru cele 35 de sedii ale Piraeus Bank din tara si cele 30 de reprezentante din Bucuresti.

Segmentul bancar are pentru Aqua Regis o pondere de aproximativ 10% din rulajul anual. In afara firmelor din sectorul privat, Aqua Regis se concentreaza puternic asupra utilizatorilor casnici. Numarul acestora din urma a ajuns la aproape 500 de clienti, in mare parte din Bucuresti si zonele rezidentiale.

Piata totala a racitoarelor de apa (watercooler) cumuleaza atat apa minerala plata, cat si apa de masa filtrata, extrasa din foraje citadine si s-a ridicat la o valoare de 17 – 18 milioane euro in 2006, cu o crestere estimata de 30% pentru anul in curs. Piata premium de dozatoare este controlata de Aqua Regis in proportie de 90 %, iar aceasta inseamna aproximativ 5 % din piata totala de dozatoare.

Aqua Regis face parte din Divizia Proffice a RTC Holding. Pe langa Aqua Regis, Proffice reuneste alte trei companii: Be Proffice (liderul pietei de distributie de produse pentru birou), Ranco (importator si distribuitor de articole promotionale) si Top Office Products (importator si distribuitor Sanford Brands: Parker, Waterman, Kores, Novus, Durable, Dahle, Dymo). Divizia Proffice a raportat o cifra de afaceri de 62 milioane euro in 2006 si isi propune o crestere de cel putin 13 procente pentru 2007.

RTC Holding este unul dintre cele mai mari grupuri de distributie si retail din Romania si cuprinde noua divizii – ProCA, Sistec-Sbsol, Diverta, Proffice, PayStore, Rimobi, TCE, Fashion si Flaro. In 2006, Grupul RTC a realizat o cifra de afaceri de 261 milioane euro, iar pentru anul acesta estimeaza o cifra de afaceri de 300 milioane euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri