Schneider Electric Romania estimeaza o crestere a cifrei de afaceri in 2007, cu mult peste media pietei de 12-15%, ca urmare a diversificarii gamei de produse, achizitiei unor noi companii si a intrarii pe un nou segment de piata, a declarat directorul general al companiei, David Nicholl.
"Piata din Romania este o piata care creste rapid", a spus Nicholl, iar motivele care sustin aceasta crestere sunt in principal investitiile straine, cresterea puterii de cumparare, privatizarile si integrarea in Uniunea Europeana.

Schneider Electric specializata in productia si vanzarea de aparataj si echipamente pentru distributie electrica si automatizari industriale are o cota de piata de 11-12%, conform propriilor estimari.

"Valoarea pietei romanesti a echipamentelor de distributie electrica si automatizari industriale este de 450 de milioane de euro si estimam o crestere pentru anul acesta de 12-15%", a declarat , citat de NewsIn, directorul comercial al Schneider Electric Romania, Florin Anghel.

Anghel a precizat ca planurile companiei in 2007 vizeaza in special achizitia de noi companii, insa vor fi facute investitii si in expansiunea operatiunilor logistice.

Cifra de afaceri a Schneider Electric Romania anul trecut a fost de peste 50 de milioane euro in crestere cu 29% fata de 2005. Profitul obtinut de companie este de 5 % din cifra de afaceri.

Compania este pozitionata pe primele doua locuri pe toate segmentele pe care activeaza. Compania vizeaza pentru acest an introducerea pe piata a peste 20 de noi produse.

Schneider Electric Romania a investit la inceputul anului circa 100.000 de euro intr-un centru de suport clienti, primul pe piata de profil din Romania. Acesta asigura suport de natura tehnica si logistica, comerciala sau administrativa clientilor companiei.

Una dintre problemele cu care se confrunta Schneider Electric Romania este contrafacerea produselor prin marcile prin care opereaza compania respectiv Merlin Gerin si Telemecanique. Contrafacerea a generat pierderi de un milion de euro companiei, anul trecut.

Schneider Electric Romania are sapte agentii teritoriale si opt birouri, precum si o retea cu peste 400 de puncte de distributie. Numarul angajatilor din Romania este de 134.

Clientii companiei fac parte din sectorul rezidential, hoteluri, supermarketuri, industrie, energie si infrastructura. Mital Steel, Michelin, GSK, Carrefour, Auchan, Apa Nova, Electrica, E.On, Enel, Cez.

Compania a fost infiintata in 1997 ca filiala a firmei franceze Schneider Electric. La nivel mondial cifra de afaceri a Schneider Electric Industries SAS in 2006 a fost de 13,7 miliarde euro, cu peste 100.000 de angajati in 190 de tari. Compania franceza are 197 de fabrici, 60 de centre logistice si 15.000 de puncte de vanzare prin distribuitori oficiali.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri