"Avem un parteneriat semnat cu Bioromoil si cumparam de la ei biocomponent, pe care ni-l aduc din Europa. Ei vor sa construiasca o instalatie de producere a biodieselului si ne vor vinde si mai departe, dar produsul lor", a spus Fedorinov.

Directorul general al Petrotel-LukOil a refuzat sa dea informatii despre cantitatea de biocomponent, pe care o va achizitiona compania sa de la Bioromoil sau despre valoarea contractului. "Petrotel-LukOil va cumpara suficient biocomponent pentru a furniza pietei romanesti motorina cu 2% biodiesel, conform legilor in vigoare", a precizat Fedorinov.

Responsabilul Petrotel - LukOil a adaugat ca Bioromoil va produce biocomponent pe teritoriul rafinariei din Ploiesti, cele doua companii avand semnat un protocol de colaborare in acest sens.

"Nu stim exact ce capacitate ar urma sa aiba instalatia de producere a biocomponentului pentru motorina bio. S-ar putea sa produca doar pentru Petrotel - LukOil sau si pentru vanzarea pe piata din Romania sau pe cea din strainatate", a mai afirmat acesta, citat de NewsIn.

Citeste si:

LukOil Romania vrea sa produca, incepand din a doua jumatatea a lui 2007, circa 60.000 de tone de biodiesel pe an, in cadrul Rafinariei Petrotel-LukOil, in urma unei investitii de aproximativ 18 milioane dolari, declarau, in luna decembrie a anului trecut, reprezentanti ai Petrotel.

Rafinaria Petrotel - LukOil a inregistrat, anul trecut, o pierdere de 123,457 milioane lei la o cifra de afaceri de 3,344 miliarde lei.

Rafinaria a fost repornita la sfarsitul lui 2004 dupa un amplu program de modernizare, care a durat circa doi ani si jumatate, timp in care au fost investiti aproximativ 120 milioane de dolari pentru retehnologizare.

Potrivit datelor Depozitarului Central, la data de 01.11.2006, Petrotel-LukOil era controlata de LukOil Europe Holdings B.V., subsidiara inregistrata in Olanda a grupului petrolier rus LukOil, care detinea 94,66% din capitalul social. Un alt actionar semnificativ era Societatea de Investitii Financiare SIF Muntenia care avea 2,53% din actiunile rafinariei.