LukOil va livra, de la 1 iulie, pe piata romaneasca, motorina cu un continut de 2% biodiesel, dupa ce a semnat un contract de achizitie biocomponent de la Bioromoil Braila, a declarat directorul general al Petrotel - LukOil, Igor Fedorinov, citat de NewsIn.
"Avem un parteneriat semnat cu Bioromoil si cumparam de la ei biocomponent, pe care ni-l aduc din Europa. Ei vor sa construiasca o instalatie de producere a biodieselului si ne vor vinde si mai departe, dar produsul lor", a spus Fedorinov.

Directorul general al Petrotel-LukOil a refuzat sa dea informatii despre cantitatea de biocomponent, pe care o va achizitiona compania sa de la Bioromoil sau despre valoarea contractului. "Petrotel-LukOil va cumpara suficient biocomponent pentru a furniza pietei romanesti motorina cu 2% biodiesel, conform legilor in vigoare", a precizat Fedorinov.

Responsabilul Petrotel - LukOil a adaugat ca Bioromoil va produce biocomponent pe teritoriul rafinariei din Ploiesti, cele doua companii avand semnat un protocol de colaborare in acest sens.

"Nu stim exact ce capacitate ar urma sa aiba instalatia de producere a biocomponentului pentru motorina bio. S-ar putea sa produca doar pentru Petrotel - LukOil sau si pentru vanzarea pe piata din Romania sau pe cea din strainatate", a mai afirmat acesta, citat de NewsIn.

LukOil Romania vrea sa produca, incepand din a doua jumatatea a lui 2007, circa 60.000 de tone de biodiesel pe an, in cadrul Rafinariei Petrotel-LukOil, in urma unei investitii de aproximativ 18 milioane dolari, declarau, in luna decembrie a anului trecut, reprezentanti ai Petrotel.

Rafinaria Petrotel - LukOil a inregistrat, anul trecut, o pierdere de 123,457 milioane lei la o cifra de afaceri de 3,344 miliarde lei.

Rafinaria a fost repornita la sfarsitul lui 2004 dupa un amplu program de modernizare, care a durat circa doi ani si jumatate, timp in care au fost investiti aproximativ 120 milioane de dolari pentru retehnologizare.

Potrivit datelor Depozitarului Central, la data de 01.11.2006, Petrotel-LukOil era controlata de LukOil Europe Holdings B.V., subsidiara inregistrata in Olanda a grupului petrolier rus LukOil, care detinea 94,66% din capitalul social. Un alt actionar semnificativ era Societatea de Investitii Financiare SIF Muntenia care avea 2,53% din actiunile rafinariei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri