Actionarii Farmexim SA Bucuresti ar putea aproba la intalnirea din 9 iulie un credit in valoare de 25,3 milioane euro, contractat de societate in luna mai de la BRD, potrivit informatiilor publicate de companie in Monitorul Oficial.

Creditul in valoare de 25,3 milioane euro a fost contractat de la BRD de Farmexim Bucuresti, la 29 mai. Actionarul majoritar al distribuitorului de medicamente Farmexim Bucuresti este omul de afaceri Ovidiu Buluc, care detinea la inceputul anului 52,65% din capitalul social al companiei.

Farmexim a fost infiintata in anul 1990, fiind prima firma de import si distributie de produse farmaceutice din Romania. Potrivit datelor companiei, Farmexim se situa la inceputul anului intre primii cinci distribuitori de medicamente de pe piata de retail. Principalii competitori ai companiei sunt Mediplus, Relad, Montero, Fildas si Farmexpert.

Farmexim asigura necesarul de produse farmaceutice pentru peste 2.500 de clienti la nivel national, farmacii, spitale, institutii, corporatii. Compania detine 13 depozite regionale situate in Arad, Cluj, Oradea, Iasi, Galati, Constanta, Timisoara, Craiova, Brasov, Sibiu, Bacau, Ploiesti, Targu Mures.