Instanta din Pitesti a intrerupt, in sedinta din 11 iunie, executarea decizia emise de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Pitesti potrivit careia era suspendata autorizatia integrata de mediu a rafinariei Arpechim, informeaza NewsIn. Suspendarea ramane valabila pana la pronuntarea instantei de fond, decizia tribunalului Pitesti putand fi atacata cu recurs in termen de cinci zile de la pronuntare.

Agentia pentru Protectia Mediului Arges a suspendat, la sfarsitul lunii mai, autorizatia de mediu a Rafinariei Arpechim din Pitesti, din cauza neindeplinirii de catre Petrom a mai multor angajamente, masura atragand dupa sine sistarea activitatii de productie pentru o perioada de pana la sase luni.

OMV a cumparat, in 2004, pachetul majoritar de actiuni al Petrom, cea mai mare companie petroliera a Romaniei. Contractul de privatizare a Petrom permite noului actionar majoritar, OMV, sa vanda Arpechim, Doljchim, statiile de distributie si zacamantul Suplacu in cadrul programului de restructurare.