Concurenta a autorizat preluarea unor active ale Agricover de catre Bunge Romania

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea de catre Bunge Romania SRL a unor active ale Agricover SA Buzau, avizand astfel concentrarea economica formata pe piata romaneasca a uleiului comestibil.

Consiliul a analizat operatiunea de concentrare economica, din punct de vedere al posibilelor efecte anticoncurentiale pe aceasta piata, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice. Pentru compatibilizarea operatiunii notificate cu un mediu concurential normal, Bunge Romania SRL si-a asumat angajamentul de a renunta la achizitionarea a doua marci de ulei rafinat imbuteliat, marci ce au ramas in proprietatea Grupului Agricover.

Conform Legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de lege. si anume, daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Bunge Romania SRL este o filiala a grupului american Bunge.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri