Prodicatorul de tigarete British American Tobacco estimeaza ca cifra sa de afaceri va creste cu 18% in acest an in Romania, pana la 450 milioane lire sterline (664 milioane euro), datorita cresterii accizelor si a vanzarilor de pe piata
British American Tobacco Romania (BAT) a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 1,97 miliarde lei (561 milioane euro), in crestere cu peste 30% fata de anul 2005, cand compania a derulat afaceri de 1,51 miliarde lei (419 milioane euro).

Profitul net al companiei a avansat anul trecut cu 49%, pana la 143 milioane lei (40 milioane euro), dupa ce in 2005, acest indicator financiar a fost de 96,9 milioane lei. in primul trimestru, cifra de afaceri BAT Romania a fost de 544 milioane lei (165 milioane euro).

Paul Ogborn, director BAT pentru Romania, a spus, citat de NewsIn, ca cifra de afaceri estimata de companie in acest an este de 450 milioane lire sterline (664 milioane euro). El a tinut sa precizeze ca 70% din aceasta suma va merge, sub forma diferitelor taxe si impozite, la bugetul statului, iar firmei BAT ii vor ramane in jur de 100 - 150 milioane lire sterline.

BAT Romania a avut in 2006 o cota de piata in volum de 37,2%, in timp ce valoric cota procentuala a companiei s-a situat in jurul valorii de 39%, a mai spus Ogborn.

British American Tobacco e prezenta in Romania din 1994, iar in 1997 a inaugurat fabrica de la Ploiesti, unde pana in prezent a investit in jur de 140 milioane euro. Anul acesta compania va produce la Ploiesti 17 - 18 miliarde de tigarete, dintre care o parte vor merge la export, in tari din Europa de Est si Orientul Mijlociu.

BAT este al doilea producator mondial de tigari, si are in portofoliu marci precum Lucky Strike, Kent, Dunhill si Pall Mall. Compania are 55.000 de anagajati pe plan mondial si produce anual peste 650 miliarde de tigarete, prin intermediul a 52 de fabrici din 44 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri