Compania Rompetrol Rafinare incepe, in luna iunie, impreuna cu firma americana HSB Solomon Associates, a treia etapa a proiectului de crestere a profitabilitatii rafinariei Petromidia, faza care necesita investitii de zece milioane de dolari.

Proiectul denumit "Masurarea, Managementul si Maximizarea Marjei Financiare Nete" se desfasoara in patru etape, iar reprezentantii Rompetrol Rafinare estimeaza o imbunatatire a marjei nete de 100 de milioane de dolari in perioada 2007-2011.

"Putem spune ca proiectul trece de la teorie la practica. Potrivit studiilor noastre, estimam o imbunatatire a marjei nete de 100 de milioane de dolari in perioada 2007-2011. Beneficiem de consultanta partenerilor nostri de la Solomon si speram ca dupa finalizarea acestui proiect sa atingem excelenta operationala cu investitii minime. Astfel, suntem mai aproape de obiectivul declarat de a ajunge, peste trei ani, printre primele 25 de rafinarii din Europa", a declarat directorul Rompetrol Rafinare, Cosmin Turcu.

Conform contractului de consultanta incheiat in noiembrie 2006 cu compania americana, etapele proiectului sunt evaluarea performantei, dezvoltarea planului de actiune, asistenta la implementare si sustinerea imbunatatirii rezultatelor care intervin ca urmare a parteneriatului.

Faza a treia a programului va fi derulata in termen de 18 luni si vizeaza cresterea eficientei in mai multe domenii, respectiv energie, optimizare si planificare, pierderile de hidrocarburi, calitatea produselor, eficienta organizationala, mentenanta si siguranta, practici de management pentru unitatile de procesare si control avansat al proceselor.

Petromidia a rafinat, anul trecut, 3,7 milioane tone petrol, cea mai mare cantitate pe care a prelucrat-o vreodata.

Rompetrol Rafinare estimeaza un profit net de 16,53 milioane lei in 2007, in conditiile in care compania a inregistrat anul trecut o pierdere de 45,95 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Mega Image modifică programul magazinelor pentru aprovizionare și dezinfecție
Setari Cookie-uri