Petrom va construi o centrala electrica pe gaze, cu o capacitate de 860 de MW, in urma unei investitii evaluate la circa 500 de milioane de euro, furnizarea de energie electrica find estimata sa inceapa pana la sfarsitul anului 2010.
Centrala electrica, cu o capacitate de circa 860 MW, va fi construita pe un teren situat in cadrul perimetrului rafinariei Petrobrazi si va fi alimentata cu gaze naturale prin intermediul unei conducte apartinand Transgaz. "Circa 20% din capacitatea centralei va fi utilizata pentru acoperirea consumului propriu (atat in rafinarii, cat si pentru operatiunile de explorare si productie), iar restul va fi distribuit in sistemul national de electricitate".

Constructia centralei va fi demarata in 2008 si se estimeaza ca furnizarea in sistemul energetic national la intreaga capacitate va incepe pana la sfarsitul anului 2010. Valoarea investitiei, inclusiv in infrastructura, a fost evaluata la circa 500 de milioane de euro.

"Piata energetica este marcata de schimbari structurale majore, in special in tarile in care capacitatile de generare sunt invechite, urmand a fi inlocuite de altele mai putin poluante, cu emisii de carbon mult reduse. Abordarea pietei energiei electrice intr-un astfel de context este pentru Petrom, unul dintre principalii producatori de gaze din Romania, o oportunitate deosebita. Acest proiect se inscrie pe traseul de crestere strategica a Petrom si a grupului OMV, fiind una din sursele de diversificare si crestere durabila",a declarat directorul general adjunct al Petrom, Werner Schinhan.

Schinhan a mai adaugat ca noua centrala va contribui semnificativ la cresterea securitatii energetice a Romaniei si la reducerea impactului asupra mediului.

Petrom a inregistrat, anul trecut, un profit net de 2,285 miliarde lei, cu 61% mai mare decat cel din 2005, ca urmare a cresterii preturilor produselor petroliere si gazelor, dar si a majorarii vanzarilor companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri