Piata de electrocasnice a inregistrat in primul trimestru o crestere cu 12% comparativ cu 2006, au mai precizat reprezentantii companiei. Electrolux Romania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 498 de milioane lei, in scadere cu 7% fata de anul precedent cand a raportat afaceri de 549 de milioane lei.

"Intrarea Romaniei in Uniunea Europeana reprezinta ralierea normelor romanesti la cele europene si standardizarea, in sens pozitiv, nevoilor clientilor, ceea ce pentru Electrolux a inseamnat o dezvoltare a segmentelor nisa si o crestere per ansamblu", au adaugat reprezentantii Electrolux. Unicul punct de productie Electrolux din Romania este fabrica din Satu Mare.

Pana in prezent, compania a investit aproximativ 30 milioane euro in fabrica din Satu Mare pentru introducerea si dezvoltarea unor tehnologii noi, dezvoltarea de bunuri competitive, reorganizarea sistemului de management si imbunatatirea conditiilor de lucru.

Citeste si:

"Pentru 2007, ne propunem obiective care continua drumul inceput, vizand, in primul rand, dezvoltarea unor produse care sa raspunda cererii, dezvoltarea fabricii si a procesului de munca si pastratea celui mai bun procentaj SCR (service call rate – aragaze care nu necersita reparatii in perioada de garantie)", au conchis reprezentantii Electrolux.

Electrolux este al doilea producator de electrocasnice din lume, avand mai mult de 40 milioane produse vandute in 150 de tari anual. Electrolux este producator de aspiratoare, masini de spalat, congelatoare si frigidere, iar printre brandurile sale se numara AEG, Zanussi, Eureka si Frigidaire.