Hornbach aloca 200 mil euro pentru constructia a zece hipermarketuri in tara

Lantul de magazine de materiale de constructii si gradinarit Hornbach va investi peste 200 milioane euro in Romania pana in anul 2015 pentru deschiderea a zece hipermarketuri in marile orase din tara, au declarat, citati de NewsIn, reprezentantii companiei.

"Pana in anul 2015, dorim sa deschidem zece hipermarketuri Hornbach in marile orase din Romania. in acest scop am planificat investitii de peste 200 milioane euro. Dorim sa vindem in Romania nu doar marfuri importante ci vrem sa particpam la revigorarea economica a tarii", a declarat presedintele Hornbach Holding AG, Albercht Hornbach.

Primul magazin Hornbach din Bucuresti va fi deschis incepand cu 20 iunie, pe o suprafata totala de peste 24.000 metri patrati. Magazinul de materiale de constructii are o suprafata de 9.000 metri patrati, iar cel de materiale pentru gradinarit are peste 5.000 metri patrati. Acestora li se adauga un "Drive In" de aproape 10.000 metri patrati care permite accesul cu masina pana la raft, incarcarea usoara a materialelor de constructii voluminoase direct in autoturisme sau in autocamioane de tonaj redus si plata tuturor cumparaturilor la o singura casa.

Magazinul dispune de peste 600 locuri de parcare din care 25 in cadrul "Drive In". Pentru acest magazin, Hornbach a investit aproximativ 25 milioane euro si a creat 112 locuri de munca. Compania estimeaza ca al doilea magazin din Bucuresti va fi deschis in aproximativ un an. in total, lantul german planuieste deschiderea a patru magazine in capitala.

Concernul german Hornbach Holding AG detine unul dintre cele mai mari lanturi de magazine de materiale de constructii si gradinarit tip DIY din Europa. Holdingul este compus din trei companii, iar din 1987 compania Hornbach este cotata la bursa, fiind prezenta in opt tari europene cu 124 magazine, 91 dintre acestea aflandu-se in Germania. Celelalte magazine se gasesc in Austria, Olanda, Cehia, Elvetia, Suedia, Slovenia, Luxemburg.

In anul financiar 2006-2007 care s-a incheiat pe 28 februarie 2006, holdingul Hornbach a inregistrat o cifra de afaceri de peste 2,5 miliarde euro si un profit operational (EBIT- profit inainte de dobanzi si impozite) de 119 milioane euro. Grupul estimeaza dublarea cifrei de afaceri la 5 miliarde euro, pana in 2016. Compania are in prezent peste 12.000 de angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Amazon deschide noi supermarketuri: ce planuri are gigantul american
Setari Cookie-uri