Retailer-ul german Hornbach va inaugura in mai putin de un an cel de-al doilea magazin din retea, in cadrul West Park, suma alocata pentru aceasta investitie ridicandu-se la 25 mil. euro, a declarat reprezentantul Hornbach, Christian Reiber.
Hornbach, liderul nemtesc de echipamente si instalatii pentru constructii, renovari si amenajari peisagistice, va deschide anul viitor in cadrul West Park cea de-a doua locatie, suprafata totala de vanzare ridicandu-se la 24.000 mp.

Constructiile au fost demarate deja, urmand ca magazinul sa fie deschis cel mai probabil in februarie 2008, dar in mod cert pana la jumatatea anului viitor, a precizat reprezentantul Hornbach, Christian Reiber. Planul de expansiune al retelei vizeaza deschiderea a 10 magazine pana in 2011-2012.

Investitia in primul magazin Hornbach, recent inaugurat in cartierul Berceni, s-a ridicat la acelasi nivel, de 25 mil. euro, la o suprafata totala similara,de 24.000 mp.

La sfarsitul lunii mai, nemtii au au finalizat preluarea Prisma Town, intrata in procedura de faliment, locatia de pe DN1 urmand a gazdui cel de-al treilea magazin al retelei. Conform oficialilor Hornbach, valoarea totala a tranzactiei s-a ridicat la 20 mil. euro, printre activele intrate in patrimoniul germanilor numarandu-se si terenul de aprox. 150.000 mp pe care se afla complexul Prisma. "In prezent, lucram la un model pentru a vedea ce inseamna aceasta locatie pentru noi si pentru a gasi cea mai buna solutie de valorificare a sa", a declarat pentru Wall-Street, Christian Reiber.

Concernul german Hornbach Holding AG detine unul dintre cele mai mari lanturi de magazine de materiale de constructii si gradinarit tip DIY din Europa. Holdingul este compus din trei companii, iar din 1987 compania Hornbach este cotata la bursa, fiind prezenta in opt tari europene cu 124 magazine, 91 dintre acestea aflandu-se in Germania. Celelalte magazine se gasesc in Austria, Olanda, Cehia, Elvetia, Suedia, Slovenia, Luxemburg.

In anul financiar 2006-2007 care s-a incheiat pe 28 februarie 2006, holdingul Hornbach a inregistrat o cifra de afaceri de peste 2,5 miliarde euro si un profit operational (EBIT- profit inainte de dobanzi si impozite) de 119 milioane euro. Grupul estimeaza dublarea cifrei de afaceri la 5 miliarde euro, pana in 2016. Compania are in prezent peste 12.000 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri