Macon Investment majoreaza capitalul social cu 20,5 milioane euro

Macon Investment a fuzionat prin absorbtie cu Macon SA Deva, iar actionarul unic al societatii, fondul de Investitii HaMer Holding Sarl din Luxemburg a decis majorarea capitalului social cu 20,5 milioane euro

In urma fuziunii Macon SA Deva va fi dizolvata fara lichidare, iar patrimoniul sau va fi transefrat in totalitate noii societati. in schimbul acestui transfer de patrimoniu si ca rezultat al fuziunii, capitalul social al Macon Investment va fi majorat cu 20,5 milioane euro (69,8 milioane lei), iar societatea va emite noi parti sociale, potrivit companiei.

Noile parti sociale vor fi subscrise in intregime de HaMer Holding Sarl din Luxemburg. Capitalul social va fi impartit in 1,66 milioane parti sociale cu o valoare nominala de 42 lei fiecare detinute in intregime de actionarul unic.

Producatorul de materiale de constructii Macon SA Deva, care a fost dizolvat in urma fuziunii, a inregistrat anul trecut un profit brut de peste 18 milioane lei si o cifra de afaceri neta de 104,75 milioane lei, potrivit rezultatelor financiare publicate in Monitorul Oficial. in vara anului trecut, controlul asupra societatii a fost preluat de catre fondul de investitii HaMer Holding Sarl Luxemburg.

Compania a fost fondata in 1963, sub denumirea IMC Deva, pentru ca in 1994 sa fie privatizata prin vanzarea pachetului majoritar catre angajati si manageri. Societatea produce materiale de constructii, respectiv elemente de beton pentru constructii, BCA, vata minerala bazaltica, cahle de teracota, materiale izolatoare, tigla din beton.

Fondul de Investitii HaMer Holding Sarl Luxemburg este parte a Polish Enterprise Fund V, LP si are ca obiect de activitate efectuarea si administrarea investitiilor realizate in societati comerciale. Polish Enterprise Fund este cel mai mare fond al Enterprise Investors, in valoare de 300 de milioane de euro. Enterprise Investors este unul dintre cele mai mari fonduri de investitii din Europa Centrala si de Est si a investit in comerciantul de produse alimentare Artima SA si in compania de software Siveco.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri