Stihl Romania, subsidiara locala a companiei germane Andreas Stihl AG, estimeaza pentru anul acesta o crestere cu 20% a cifrei de afaceri, precum si mentinerea cotei de 15% din piata de motounelte si unelte de gradinarit
Stihl Romania a inregistrat in 2006 o crestere cu 20% a cifrei de afaceri comparativ cu anul 2005 cand compania a raportat afaceri de 66,6 milioane lei (18,40 milioane euro), potrivit informatiilor publicate pe pagina Ministerului Finantelor Publice. Tot in 2005, compania a raportat un profit net de 12,7 milioane lei (3,5 milioane euro) la un numar mediu de 20 angajati.

"In 1997, am plecat la drum alaturi de 40 distribuitori si timp de 10 ani, am contribuit la formarea unei piete de motounelte si unelte de gradinarit care astazi trece de 100 milioane euro", a declarat directorul general Stihl Romania, Ioan Mezei. Aceasta piata a crescut constant si are in continuare un potential de dezvoltare foarte mare. "In urmatoarea perioada, ne dorim sa dezvoltam afacerea si sa accentuam extinderea retelei de distribuitori autorizati Stihl din tara", a mai spus directorul Stihl. Potrivit lui Mezei, piata de motounelte si unelte de gradinarit va atinge un ritm de crestere constant de 20% in cativa ani.

Compania Stihl Romania a investit peste 3 milioane euro in singurul centu de vanzare si distributie din tara, situat in comuna Otopeni, in apropiere de Bucuresti. Centrul a fost inaugurat in 2005 si are peste 3.000 metri patrati spatiu util si peste 10.000 metri patrati de teren. Investitiile totale Stihl in Romania se ridica in prezent la 5 milioane euro.

Grupul Stihl este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata mondiala a motouneltelor si a uneltelor de gradinarit si lider pe piata motofierastraielor.Grupul numara peste 9.500 angajati si este prezent in SUA, Brazilia, Marea Britanie, Australia, Elvetia, Franta, Canada, Belgia, Spania, Suedia si alte tari. Stihl avut anul precedent o cifra de afaceri de peste 2 miliarde euro, in crestere cu 11,4% fata de anul 2005.

Stihl a preluat in 1992 producatorul austriac de motounelte de gradinarit Viking ale carui produse sunt comercializate sub marca originala. Viking numara in prezent 179 angajati si a inregistrat anul trcut o crestere de 4% a cifrei de afaceri fata de anul precedent, depasind astfel 86 milioane euro. Principalele piete de export sunt Franta, Germania si Scandinavia.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri