Altex intentioneaza sa se extinda pe pietele din Sud-Estul Europei, prima optiune fiind Bulgaria unde estimeaza ca va patrunde anul viitor, a declarat, citat de NewsIn, presedintele companiei, Dan Ostahie.

"Anul 2006 a fost un an de corectie pentru noi, datorita rezultatelor obtinute ne-am dat seama ca nu suntem pregatiti sa patrundem pe pietele externe. Ne vom dezvolta in tarile din Sud-Estul Europei atunci cand ne vom defini procesele de bussines. La extinderea in Bulgaria ne gandim de doi ani dar cred ca anul viitor vom ajunge pe aceasta piata", a adaugat Ostahie.

Presedintele Altex nu a vrut sa ofere detalii legate de investitiile necesare patrunderii pe pietele externe si a precizat ca momentan se concentreaza pe mentinerea cotei de 25% din piata romaneasca.

Pentru anul 2007, Altex isi propune consolidarea cotei de piata si estimeaza o cifra de afaceri de 275 milioane euro. Retailerul de electronice si electrocasnice a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri de peste 50 milioane euro, in crestere cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca efect al schimbarilor in structura organizationala.

Grupul Altex este operator al retelelor Altex si Media Galaxy. Reteaua Media Galaxy cuprinde 14 centre comerciale a caror suprafata totala depaseste 35.000 de metri patrati.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
In ce domenii este Bulgaria mai buna decat Romania?