Subsidiara franceza a grupului Rompetrol, Dyneff, intentioneaza sa concesioneze in urmatorii ani circa o suta de benzinarii amplasate de-a lungul autostrazilor
"Trebuie sa tinem cont ca unii dintre operatorii majori se retrag de pe piata distributiei, axandu-se pe principala lor activitate: explorare - productie, lasand distributia zonelor de expansiune unor companii independente de talia Dyneff. De exemplu, concesionarea in urmatorii ani a unui numar de aproximativ o suta de benzinarii pe autostrazi ne va permite sa raspundem acestor cereri de oferte si sa fim prezenti la nivel national", a declarat noul director general al Dyneff, Laurent Sancier.

Acesta detinuse, anterior, functia de director general de retail al companiei Shell pentru Franta si Benelux.

In luna mai, Rompetrol a inaugurat prima benzinarie sub brand propriu din Franta, prin redenumirea unei benzinarii Dyneff, amplasate pe reteaua franceza de autostrazi la Arzens, langa Carcassonne, lansand, de asemenea, in premiera, biocobustibilul superetanol E85. Cu acea ocazie, presedintele grupului, Dinu Patriciu, arata ca Rompetrol urmareste achizitia altor licente de concesionare pentru spatiile de benzinarii de-a lungul autostrazilor.

Strategia pentru acest an prevede deschiderea a unui numar de zece benzinarii sub marca Rompetrol in Franta. Totodata, pana la finele anului 2007, peste zece benzinarii vor fi echipate pentru distributiei biocarburantului E85.

Grupul Dyneff a avut o cifra de afaceri de 2,3 miliarde de euro pentru 2006, cu o cota de 22% pe piata de distributie a carburantilor in sudul Frantei si 4% la nivel national. Dyneff comercializeaza putin peste 2,8 milioane de metri cubi din produsele petroliere anual, prin intermediul unei retele constituite din 185 benzinarii Dyneff (din care sapte benzinarii pe autostrazi), 15 filiale de distributie (din care patru in Spania) si 27 de puncte de depozitare.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri