"Trebuie sa tinem cont ca unii dintre operatorii majori se retrag de pe piata distributiei, axandu-se pe principala lor activitate: explorare - productie, lasand distributia zonelor de expansiune unor companii independente de talia Dyneff. De exemplu, concesionarea in urmatorii ani a unui numar de aproximativ o suta de benzinarii pe autostrazi ne va permite sa raspundem acestor cereri de oferte si sa fim prezenti la nivel national", a declarat noul director general al Dyneff, Laurent Sancier.

Acesta detinuse, anterior, functia de director general de retail al companiei Shell pentru Franta si Benelux.

In luna mai, Rompetrol a inaugurat prima benzinarie sub brand propriu din Franta, prin redenumirea unei benzinarii Dyneff, amplasate pe reteaua franceza de autostrazi la Arzens, langa Carcassonne, lansand, de asemenea, in premiera, biocobustibilul superetanol E85. Cu acea ocazie, presedintele grupului, Dinu Patriciu, arata ca Rompetrol urmareste achizitia altor licente de concesionare pentru spatiile de benzinarii de-a lungul autostrazilor.

Citeste si:

Strategia pentru acest an prevede deschiderea a unui numar de zece benzinarii sub marca Rompetrol in Franta. Totodata, pana la finele anului 2007, peste zece benzinarii vor fi echipate pentru distributiei biocarburantului E85.

Grupul Dyneff a avut o cifra de afaceri de 2,3 miliarde de euro pentru 2006, cu o cota de 22% pe piata de distributie a carburantilor in sudul Frantei si 4% la nivel national. Dyneff comercializeaza putin peste 2,8 milioane de metri cubi din produsele petroliere anual, prin intermediul unei retele constituite din 185 benzinarii Dyneff (din care sapte benzinarii pe autostrazi), 15 filiale de distributie (din care patru in Spania) si 27 de puncte de depozitare.