Consiliul Concurentei a autorizat preluarea societatii Asigurare Reasigurare Ardaf SA de catre Sabile Ltd, in urma unei analize care a dus la concluzia ca operatiunea nu conduce la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea concurentei pe piata asigurarilor din Romania, a anuntat institutia.

Compania Sabile Ltd, membra a grupului ceh PPF Investments, controleaza, in prezent, un pachet reprezentand circa 70,8% din actiunile societatii de asigurari Ardaf, in urma preluarii pachetelor detinute, anterior, de Tender SA si Daniel Voicu.

PPF Investments a anuntat, pe 1 martie, ca a achizitionat printr-o tranzactie incheiata pe platforma Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pachetul de control, de 56,19% din actiunile Ardaf, detinut de societatea Tender SA. Potrivit comunicatului PPF Investments, achizitionarea companiei Ardaf de catre Sabile a fost aprobata anterior de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

PPF Investments a preluat pachetul detinut de Tender SA la Ardaf prin intermediul societatii cipriote Sabile Ltd, membra a grupului ceh. Anterior, Sabile Ltd achizitionase un pachet de 14,60% din titlurile Ardaf, vandut pe 14 februarie de catre avocatul Daniel Voicu. Firma cipriota este aceeasi care a imprumutat grupul Tender SA cu banii necesari pentru a subscrie la recenta majorare de capital social de la Ardaf.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Platforma care compara preturile alimentelor a fost lansata