Petrom va investi circa 130 milioane euro in noul sediu central al companiei, numit Petrom City, care va fi format dintr-un ansamblu de cladiri de birouri si care va gazdui aproximativ 2.500 de angajati, ce se vor muta aici in 2009-2010

Investitiile de circa 130 de milioane de euro presupun ecologizarea terenului, constructia a trei cladiri administrative, a centrului de date, a centralei electrice si a garajului, precum si realizarea infrastructurii stradale.

Peste 80 de milioane de euro sunt destinate constructiei cladirilor administrative, alte circa sase milioane de euro vor fi alocati pentru realizarea infrastructurii stradale.

Potrivit comunicatului, Petrom a finalizat etapa de planificarea arhitecturala a viitorului Petrom City, localizat la Straulesti in nordul Capitalei, ce va deveni noul sediu central al companiei petroliere.

"Ansamblul de cladiri de birouri Petrom City este un proiect complex si ambitios, care reflecta procesul de transformare a companiei. Petrom City a fost proiectat pe baza unui concept inedit si modern si va fi implementat conform celor mai inalte standarde europene arhitecturale", a declarat directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.

Petrom City va avea o suprafata totala desfasurata de 100.000 metri patrati si va fi format din cinci cladiri (doua cladiri administrative ovale, o constructie cu forma clasica, un centru de date si o centrala, care va genera energie) si un garaj cu aproximativ 1.000 de locuri de parcare.

Complexul va dispune de o serie de facilitati suplimentare cum ar fi sali de sedinte, cafenea, centru medical, magazin, o cantina, gradini interioare si exterioare.

Centrul de date, care va fi construit in incinta Petrom City, va sustine activitatea intregii companii OMV si a filialelor sale din toata lumea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
OMV Petrom produce un nou combustibil pentru nave la Petrobrazi
Setari Cookie-uri