Investitiile de circa 130 de milioane de euro presupun ecologizarea terenului, constructia a trei cladiri administrative, a centrului de date, a centralei electrice si a garajului, precum si realizarea infrastructurii stradale.

Peste 80 de milioane de euro sunt destinate constructiei cladirilor administrative, alte circa sase milioane de euro vor fi alocati pentru realizarea infrastructurii stradale.

Potrivit comunicatului, Petrom a finalizat etapa de planificarea arhitecturala a viitorului Petrom City, localizat la Straulesti in nordul Capitalei, ce va deveni noul sediu central al companiei petroliere.

"Ansamblul de cladiri de birouri Petrom City este un proiect complex si ambitios, care reflecta procesul de transformare a companiei. Petrom City a fost proiectat pe baza unui concept inedit si modern si va fi implementat conform celor mai inalte standarde europene arhitecturale", a declarat directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.

Citeste si:

Petrom City va avea o suprafata totala desfasurata de 100.000 metri patrati si va fi format din cinci cladiri (doua cladiri administrative ovale, o constructie cu forma clasica, un centru de date si o centrala, care va genera energie) si un garaj cu aproximativ 1.000 de locuri de parcare.

Complexul va dispune de o serie de facilitati suplimentare cum ar fi sali de sedinte, cafenea, centru medical, magazin, o cantina, gradini interioare si exterioare.

Centrul de date, care va fi construit in incinta Petrom City, va sustine activitatea intregii companii OMV si a filialelor sale din toata lumea.