Piata de leasing medical ar putea urca la peste 24 milioane euro in 2007

Valoarea finantarilor de leasing acordate sectorului medical ar putea creste cu peste 30% pe an, iar pana la finalul lui 2007 ar putea depasi suma de 24 milioane euro, ca urmare a tendintei de modernizare a serviciilor medicale, a declarat, citat de NewsIn, directorul de vanzari TBI Leasing, Laurentiu Levandovschi.

Valoarea finantarilor de leasing in sectorului medical a fost anul trecut de 18,75 milioane de euro.

"Majoritatea agentilor privati din sectorul medical care activeaza in piata fac achizitii pentru echipamente noi, deoarece clientii cabinetelor isi doresc echipamente cat mai moderne", a precizat Levandovschi.

In ce priveste tendinta de piata, societatile de leasing se orienteaza catre finantarea de echipamente si leasing imobiliar. In acest an, finantarea achizitiei de echipamente si leasingul imobiliar au o pondere de 35-40% in total portofoliului TBI Leasing, restul fiind acoperit de leasingul auto.

Piata de leasing inregistreaza o stagnare pe segmentul auto, deoarece si numarul autovehiculele noi pe piata din Romania inregistreaza o stagnare fata de perioada similara din 2006, a mentionat Levandovschi. Directorul de vanzari TBI Leasing a mai spus ca taxa de prima inmatriculare pentru autovehiculele second - hand, cu o vechime intre un an si patru ani, conduce de asemenea la scaderea vanzarilor pe acest segment si, implicit, la o scadere a contractelor de leasing.

Compania TBI Leasing face parte din grupul financiar olandez TBIH Service Group, unul dintre principalii operatori ai pietei financiare din Europa Centrala si de Est.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri