Canicula din ultimele saptamani a creat populatiei, indiferent de varsta, foarte multe probleme de sanatate, cei mai multi mergand imediat la controale medicale pentru a verifica in ce masura caldura le afecteaza starea sanatatii.
Medcenter a inregistrat in luna iunie a acestui an o crestere cu 30% a solicitarilor de analize si consultatii la centrele medicale proprii fata de perioada similara a anului trecut. Reprezentantii companiei pun aceasta crestere in principal pe nevoile medicale aparute din cauza caniculei.

Cele mai mari cresteri au fost inregistrare in orasele Bucuresti si Buzau (aproximativ 35% fata de luna iunie 2006). In Iasi, Baia Mare si Cluj cresterea vizitelor a crescut cu un procent de 25%, iar in Focsani si Braila centrele Medcenter au inregistrat 20% mai multe consultatii si teste de laborator, specialitatile cele mai cerute fiind cardiologia si neurologia.

Astfel, in luna iunie a acestui an s-au efectuat in jur de 8.100 de consultatii si peste 320.000 de analize de laborator fata de perioada similara a anului trecut cand s-au efectuat cca 6.100 de consultatii si aproximativ 230.000 de analize de laborator.

“Cele mai multe solicitari au venit din partea persoanelor peste 50 de ani insa la Buzau am avut cazuri si de tineri in jurul varstei de 25 – 30 de ani care prezentau ameteli si stari de lesin din cauza caldurii. Am mers foarte mult pe preventie si pe educarea pacientilor astfel incat sa-si ia singuri primele masuri pentru a nu fi afectati de temperaturile marite. In cazul in care se impunea, am recurs si la o modificare a tratamentelor deja aplicate bolnavului”, ne-a declarat Anton Gabriela, medic specialist medicina interna la Medcenter.

Cresterea vizitelor la centrele Medcenter se datoreaza si deciziei persoanelor mai tinere de a isi face un control de rutina inainte de plecarea in vacanta. “Am constatat cu placere ca oamenii au capatat obiceiul de a-si verifica starea sanatatii cu o oarecare periodicitate si cu precadere inainte de perioadele de concediu. Pentru noi este imbucurator sa vedem ca incet incet se merge si catre medicina de preventie, nu numai catre cea de tratare.” a declarat dr. Florin Balanica, director general Medcenter.

Veniturile Medcenter din primul semestru al anului curent s-au ridicat la aproximativ 3,3 milioane euro, estimarile pentru intreg anul 2007 vizand realizarea unei cifre de afaceri de aproximativ 7,5 milioane euro, in crestere cu 45-50% fata de 2006 (5 milioane euro). In primele sase luni din 2007 numarul de analize si consultatii au crescut cu 20% si respectiv 15%, numarul total de pacienti fiind de aproximativ 32.000.

Medcenter face parte din Medicarom Group, unul dintre cele mai puternice grupuri de companii cu activitate exclusiv in domeniul medical si are o retea de 8 centre medicale si 7 laboratoare de analize in Bucuresti, Buzau, Focsani, Braila, Iasi, Baia Mare si Cluj. Compania efectueaza anual in jur de 3 milioane de analize medicale si livreaza servicii medicale pentru circa 50.000 de abonati.

MedLife a inregistrat o cifra de afaceri de 7,6 milioane dolari in primul semestru din 2007

Un alt jucator important pe piata centrelor medicale, MedLife, a anuntat o crestere cu peste 50% a afacerilor in primul semestru al anului, fata de aceeasi perioada din 2006, pana la 7,6 miloane dolari (aproximativ 5,6 milioane euro), crestere care, spre deosebire de cazul Medcenter, nu este pusa pe seama caniculei.

"In ceea ce priveste canicula, aceasta nu a influentat cresterea afacerilor. Pe baza experientei anilor precedenti, putem estima ca lunile iulie, august si decembrie vor fi cele in care pacientii vor efectua cele mai putine investigatii medicale", a declarat pentru Wall-Street Mihail Marcu, presedintele MedLife.

“Am reusit sa depasim nivelul asteptarilor pentru aceasta perioada, in conditiile in care pentru intreg anul 2007 am previzionat o cifra de afaceri de 10,5 milioane dolari (aproximativ 7,7 milioane euro). Cresterea din primele sase luni a fost sustinuta de diversificarea specialitatilor clinice, extinderea gamei de analize de laborator, inaugurarea Life Memorial Hospital si lansarea asigurarilor private de sanatate AsiLife”, a adaugat acesta.

In primele sase luni din 2007, numarul analizelor de laborator efectuate de cele 3 laboratoare proprii MedLife a crescut cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Peste un milion de pacienti au apelat la serviciile MedLife pentru efectuarea de diferite analize de laborator in sectiile de chimie, hematologie, bacteriologie, genetica, imunologie, microbiologie si anatomie patologica.

MedLife a crescut in primul semestru si pe segmentul abonamentelor, numarul abonatilor depasind 100.000 de persoane, cu 40% peste numarul celor din iunie 2006. Pe segmentul platitorilor cash, MedLife a inregistrat o crestere medie de 70% a numarului de persoane care au optat pentru servicii medicale private.

MedLife a investit in primul semestru peste 6 milioane euro, sumele fiind directionate atat spre Life Memorial Hospital din Bucuresti, cat si spre viitoarele locatii MedLife din tara. In 2007 MedLife a avut o campanie puternica de recrutare pentru medici si asistente medicale, ajungand la un numar de 470 de angajati fata de 270 anul trecut. Intregul personal medical beneficiaza de traininguri pentru a se perfectiona in utilizarea echipamentelor medicale de ultima generatie, precum si de traininguri de specializare in strainatate.

In parteneriat cu International Finance Corporation, divizia de consultanta si investitii a Bancii Mondiale, MedLife va dezvolta pana in 2009 prima retea de spitale private din Romania, Life Memorial Hospital, ce va integra si serviciile HyperClinicilor MedLife. Spitalele din cele cinci orase din tara – Timisoara, Cluj, Constanta, Iasi, Brasov vor urma modelul Life Memorial Hospital din Bucuresti si vor fi realizate la standarde europene. Inaugurat in primavara acestui an, spitalul Life Memorial este primul spital privat cu ambulatoriu si laborator proprii, cu un bloc de imagistica propriu, cu peste 35 de specialitati medicale si chirurgicale, cinci sali de operatie, sectie de pediatrie, maternitate si neonatologie si conditii de cazare de cinci stele.

In tara, MedLife ofera clientilor sai aceleasi servicii medicale prin intermediul celor 120 de clinici si centre medicale partenere din reteaua NetLife. Incepand cu luna octombrie 2006, IFC este actionar al MedLife cu o pondere de 20%. MedLife este acreditata ISO 9001, ISO 14001 si detine ISO 17025 pentru fiecare dintre cele trei laboratoare de analize ale companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri