Producatorul indian de componente pentru automobile Amtek Auto ar putea investi 10 milioane dolari pentru deschiderea de fabrici in Romania si China, ca parte a unui plan de a deschide unitati de productie in tari cu forta de munca mai ieftina, a scris miercuri cotidianul indian Financial Express.

Compania asiatica ar vrea sa cumpere doua firme europene "Evaluam doua tranzactii si suntem intr-o faza foarte avansata", a declarat presedintele Amtek Auto, Arvind Dham care a adaugat ca cele doua firme vizate au fiecare venituri anuale de peste 100 milioane dolari.

Pagina de internet ndtvprofit.com noteaza ca Amtek Auto are ca tinte, in afara de Romania, tari precum Ungaria sau Mexic pentru deschiderea unor fabrici. Publicatia noteaza ca investitia din China se va finaliza intr-un an si jumatate. Compania indiana va cheltui in urmatorii doi ani 150 milioane dolari pentru expansiunea peste hotare.

Amtek Auto, listata la bursa din Mumbai, India, produce componente de alumiu si otel pentru motoare, transmisii si sisteme de suspensie. Compania este furnizor pentru producatori precum Maruti Suzuki, John Deere, Mahindra and Mahindra si Tata Motors.

Compania anunta la inceputul lui iunie ca a cumparat producatorul britanic JL French's (Witham) Ltd, specializat in productia de piese din aluminiu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Producătorul român de haine pentru bebeluși Liloo, vânzări cu 181% mai mari
Setari Cookie-uri