Rompetrol Rafinare, companie membra a Grupului Rompetrol, va aloca pana in 2009 aproximativ 22,6 milioane dolari pentru cresterea de aproximativ 4,5 ori a capacitatii de tranzitare a produselor petroliere prin dana numarul 9 a portului Midia Navodari

Lucrarile de extindere vor incepe in cursul lunii iulie, dupa primirea in luna iunie a avizului favorabil din partea Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta. Acestea vor fi realizate de Contractorul General al Grupului Rompetrol, Rominserv, termenul de finalizare fiind august 2009.

De asemenea, proiectul va permite si acostarea in dana atat a navelor maritime cu o capacitate maxima de 10.000 tone cat si a barjele de tip tanc cu o incarcatura maxima de 2.000 tone.

Rompetrol Rafinare detine in administrare si danele 1, 2, 3 si 4, prin care se asigura necesarul de materii prime, rata lunara de tranzit ridicandu-se la 100.000 -120.000 de tone.

Proiectul sustine planurile de dezvoltare a companiei, care urmareste sa atinga, pana in 2009, o capacitate de rafinare de 5 milioane tone petrol/an, fata de 3,7 milioane in prezent, cat si sa se pozitioneze intre primele 25 de rafinariii din Europa. In perioada mentionata, investitiile Rompetrol Rafinare se vor ridica la aproximativ 250 de milioane de dolari, urmand sa fie realizate in conditii de maxima eficienta tehnologica si de protectie a mediului, conform normele internationale in vigoare (IPPC - Directiva europeana privind prevenirea si controlul integrat al poluarii).

De la privatizarea Rafinariei Petromidia, in 2001, Grupul Rompetrol a alocat aproximativ 225 milioane de dolari pentru realizarea de investitii tehnologice si de mediu, dintre care aproximativ 40 milioane de dolari au reprezentat investitii directe pentru protectia mediului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cîţu: "IMM Invest funcţionează foarte bine". Câte companii au luat finanţare
Setari Cookie-uri