Mittal Steel Iasi imprumuta 20 mil. dolari de la o firma din grup

Mittal Steel Iasi a imprumutat 20 milioane de dolari de la compania World Data Steel BV Olanda, membra a grupului Mittal Steel Holding.

Cotractul de imprumut a fost incheiat in data de 26 iunie. Mittal Steel Iasi va plati o dobanda egala cu rata interbancara la trei luni (LIBOR) la care se adauga 0,75%. Pentru acest imprumut cu au fost constituite garantii, precizeaza comunicatul companiei.

Compania olandeza, World Data Steel a acordat un imprumut si companiei Mittal Steel Roman, in valoare de 13,10 milioane dolari, cu aceeasi dobanda.

Mittal Steel Iasi a obtinut in primul trimestru o cifra de afaceri de 50,69 milioane lei si a inregistrat o pierdere de 1,9 milioane lei.

Mittal Steel Iasi este specializata in productia de tevi din otel. Capitalul social al Mittal Steel Iasi este de 32,23 milioane de lei, divizat in 12,89 milioane de actiuni, cu o valoare nominal de 2,50 lei.

Ultima cotatie a titlurilor Mittal Steel Iasi a fost de 5,25 lei, in sedinta de joi, ceea ce da o capitalizare de 67,68 milioane lei (21,55 milioane euro), care multiplica de peste doua ori capitalul social.

Mittal Steel Holdings AG controleaza aproape 63,98% din companie, prin cele 10,08 milioane de actiuni, iar SIF Moldova detine 15,31%.

Grupul siderurgic Mittal detine in Romania fostele combinate Sidex Galati, Siderurgica Hunedoara, Petrotub Roman, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Esprit închide 50 de magazine și concediază 1.200 de angajați
Setari Cookie-uri