Producatorul de spume poliuretanice Poliflex Sibiu estimeaza anul acesta o crestere cu peste 10% a cifrei de afaceri, fata de anul trecut cand a inregistrat 112,5 milioane lei, in urma investitiilor planificate pentru cresterea capacitatilor de productie si distributie.

Compania Poliflex isi propune anul acesta sa-si extinda piata de desfacere in tarile invecinate. "Cu toata tara acoperita din punct de vedere al productiei de spume poliuretanice flexibile, pana la sfarsitul anului imi propun sa ducem brand-ul Poliflex in afara granitelor, pentru inceput in Europa de Est”, a precizat directorul general al Poliflex, Dragos Cotarcea.

Piata de spume poliuretanice va inregistra o crestere cu 5-10% in urmatorii trei - cinci ani, considera reprezentantul Polifelx.

Productia a crescut anul trecut cu 15% fata de 2005. "Ponderea cea mai mare in cifra de afaceri a companiei o au industriile de mobilier, auto si constructii, piete ale caror jucatori, la nivel international, aleg din ce in ce mai mult, sa isi deschida centre teritoriale si sa apeleze la furnizori locali", a adaugat Dragos Cotarcea.

Investitiile anuale au depasit 1,5 milioane euro si se concentreaza pe dezvoltarea echipamentelor si tehnicilor de spumare, deschiderea de noi hale de productie.

In 1997, Poliflex a deschis prima hala de productie de spume poliuretanice flexibile la Craiova. In prezent, compania are peste 300 de angajati in sapte centre in zone industriale ale tarii precum Craiova, Bucuresti, Piatra Neamt, Timisoara, Baia Mare, Constanta.

Poliflex face parte din Grupul Eurofoam, un joint venture intre grupul austriac Greiner si compania Belgian Recticel, infiintat in 1992. Eurofoam este liderul pietei despume poliuretanice flexibile din Europa producand aproape 120.000 de tone de spuma flexibila pe an. Compania are peste 2.400 de angajati, cumuland 43 de operatori din 14 tari.

Eurofoam a avut o cifra de afaceri de aproape 400 milioane de euro in 2006.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »