LukOil vrea sa investeasca la Petrotel, pana la sfarsitul anului 2008, peste 30 de milioane de dolari in mai multe proiecte de mediu, printre care ecologizarea a doua gropi cu reziduri de la marginea orasului Ploiesti, a declarat, citat de NewsIn, Igor Fedorinov, director general al rafinariei.
"Suntem in etapa finala a lucrarilor pregatitoare de ecologizare a celor doua bataluri istorice (n.r.- gropi de deseuri inutilizabile)", a precizat oficialul Petrotel LukOil. El a precizat ca valoarea acestor lucrari variaza intre 15 si 18 milioane de dolari.

Fedorinov a subliniat ca potrivit contractului incheiat cu statul roman la preluarea rafinariei lucrarile de ecologizare trebuie efectuate pana la inceputul anului 2009.

Totodata, Petrotel LukOil va aloca pana la 15 milioane de dolari pentru alte trei proiecte de protectie a mediului, care vor fi finalizate in 2008. Cele trei proiecte vor viza striparea apei uzate, tratarea gazelor reziduale si achizitia unei noi instalatii de recuperare sulf, au detaliat oficialii companiei.

Rafinaria Petrotel - LukOil a inregistrat, anul trecut, o pierdere de 123,457 milioane de lei la o cifra de afaceri de 3,344 miliarde de lei.

Rafinaria a fost repornita la sfarstul lui 2004 dupa un amplu program de modernizare, care a durat circa doi ani si jumatate. LukOil a investit aproximativ 120 milioane de dolari pentru retehnologizarea rafinariei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri