"Suntem in etapa finala a lucrarilor pregatitoare de ecologizare a celor doua bataluri istorice (n.r.- gropi de deseuri inutilizabile)", a precizat oficialul Petrotel LukOil. El a precizat ca valoarea acestor lucrari variaza intre 15 si 18 milioane de dolari.

Fedorinov a subliniat ca potrivit contractului incheiat cu statul roman la preluarea rafinariei lucrarile de ecologizare trebuie efectuate pana la inceputul anului 2009.

Totodata, Petrotel LukOil va aloca pana la 15 milioane de dolari pentru alte trei proiecte de protectie a mediului, care vor fi finalizate in 2008. Cele trei proiecte vor viza striparea apei uzate, tratarea gazelor reziduale si achizitia unei noi instalatii de recuperare sulf, au detaliat oficialii companiei.

Citeste si:

Rafinaria Petrotel - LukOil a inregistrat, anul trecut, o pierdere de 123,457 milioane de lei la o cifra de afaceri de 3,344 miliarde de lei.

Rafinaria a fost repornita la sfarstul lui 2004 dupa un amplu program de modernizare, care a durat circa doi ani si jumatate. LukOil a investit aproximativ 120 milioane de dolari pentru retehnologizarea rafinariei.