Noii proprietari de la Tractorul anunta investitii de 200 mil. euro

Compania Centerra Capital Partners, care administreaza Flavus Investitii, firma care si-a adjudecat prin licitatie platforma Tractorul Brasov, intentioneaza sa investeasca anual in Romania 200 de milioane de euro, inclusiv in proiecte de real-estate

Centerra Capital Partners, fondata de doi romani, Silviu Savin si Victor Vadaneaux, a devenit anul trecut partenerul exclusiv in Romania al Cheyne Capital, fond de investitii de 20 miliarde de euro cu sediul la Londra.

'Analizam piata din Romania inca de pe acum 2-3 ani. Investitorii internationali au inceput recent sa ia in considerare piata romaneasca deoarece castigurile potentiale au inceput sa justifice riscurile pe care le iau investind aici. Am vazut in cresterea economica sustinuta din ultimii ani si in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana o oportunitate', spune Silviu Savin, managing partner Centerra Capital Partners.

Savin afirma ca a abandonat pozitii de parteneri in firme de investitii renumite de la Londra pentru a se intoarce in Romania sa investeasca aici. “Anul trecut, am infiintat Centerra Capital Partners. Ne propunem sa consolidam, in cel mult un an, o echipa de 8-10 experti in investitii in companii si real estate”, a conchis Savin.

Flavus Investitii SRL, administrata de Centerra Capital Partners, a castigat, in urma unei licitatii deschise cu strigare, activele platformei Tractorul Brasov care se afla in lichidare voluntara. Pretul achizitiei a fost de 77 milioane de euro plus TVA


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri