Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea prin care Petrom va dobandi controlul asupra Shell Gas Romania si Trans Gas Services
Shell Gas Romania si Trans Gas Services sunt membre ale Grupului Shell Olanda.

La inceputul lunii iunie, Petrom a anuntat ca a semnat contractul prin care cumpara de la Shell divizia de Gaz Petrolier Lichefiat (GPL) din Romania, preluand 55,53% din Shell Gas Romania si 60% din titlurile Trans Gas Services, printr-o tranzactie estimata de specialisti la 50 milioane euro.

La finele lunii martie, Shell Gas a anuntat ca iese de pe piata romaneasca a gazului lichefiat, divizia de GPL urmand sa fie vanduta companiei franceze Rubis. Potrivit unui comunicat al Shell, compania a semnat un acord de vanzare-cumparare cu compania franceza Rubis, acord supus dreptului de preemptiune si preaprobare exprimate de catre partenerii Shell din Romania.

Insa, o luna mai tarziu, Petrom anuntaca isi va exercita dreptul de preemtiune in ceea ce priveste achizitia acestor pachete de actiuni. Finalizarea tranzactiei este conditionata de semnarea documentelor cu Shell Gas (LPG) Holding BV si de avizul Consiliului Concurentei, estimat a fi obtinut in trimestrul al treilea din 2007, preciza Petrom la acea data. Petrom avea anterior semnarii contractului cu Shell o cota de piata de circa 17% pentru distributia de butelii si de 2% pentru autogaz.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri