Retailerul de materiale de constructii BauMax, parte a Grupului Arabesque din Romania, planuieste lansarea de centre de distributie in orasele mari din Bulgaria, relateaza NewsIn, citand informatiile aparute in pagina electronica a cotidianului Dnevnik.

In prezent, BauMax a inchiriat un depozit si un centru de vanzari in Sofia cu o suprafata de 9.000 metri patrati, insa cauta un teren in capitala bulgara pentru a-si construi propriul sediu. De asemenea, compania intentioneaza sa se extinda prin construirea de centre comerciale si logistice in orase precum Varna, Burgas, Plovdiv si Veliko Tarnovo.

In Bulgaria, BauMax are competitori retailerii Praktiker si Mr.Bricolage.

De asemenea, compania austriaca bauMax este posibil sa intre pe piata de profil din Bulgaria anul viitor cu magazine in orasele Plovdiv si Stara Zagora, mai precizeaza cotidianul Dnevnik.

Grupul Arabesque estimeaza anul acesta afaceri in crestere cu 30 - 35%, fata de anul trecut, cand veniturile sale s-au ridicat la circa 350 milioane euro, potrivit reprezentantilor companiei.

Arabesque a fost infiintata de omul de afaceri galatean Cezar Rapotan si furnizeaza, in prezent, o gama larga de materiale de constructii prin centrele de distributie din Romania, Ucraina si Moldova. Compania detine in prezent 13 filiale in Romania, care includ peste 300.000 de metri patrati suprafete de depozitare si peste 3.000 de angajati.

Anul acesta Arabesque a achizitionat al treilea jucator de pe piata de profil din Ucraina unde detine in prezent 20 de filiale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fostul executiv al Kingfisher ar putea deveni seful Debenhams