Arcelor Mittal Galati a investit 1,7 milioane de dolari intr-o instalatie pentru ecologizarea apelor din cadrul sectiei de produse chimice a uzinei cocso-chimice
Rolul instalatiei este de a epura apele amoniacale brute excedentare, iar proiectul face parte din cele 13 obiective de mediu pe care compania s-a angajat sa le finalizeze pana in 2008.

“Politica noastra este sa investim in echipamente de ultima generatie, care indeplinesc toate cerintele legate de protectia mediului (...) Vom face toate investitiile necesare in programe de protectie a mediului, respectand termenele de conformare si reglementarile romanesti si din UE in acest domeniu”, a declarat in comunicat Augustine Kochuparampil, CEO Arcelor Mittal Galati.

Instalatia are doua linii de prelucrare pentru un debit de pana la 90 de metri cubi de ape uzate pe ora. Aceste ape sunt trimise la statia de epurare biochimica pentru eliminarea fenolilor si sulfocianurilor.

Arcelor Mittal Galati a mai investit 1,2 milioane dolari in doua instalatii pentru separarea slamului provenit din apele de la epurarea bruta si fina a gazelor de la convertizoarele otelariei nr.3. De asemenea, compania a investit 400.000 de dolari in modernizarea bazinelor de omogenizare si de aerare din cadrul statiei de epurare bio-chimica de la uzina cocso-chimica nr.1.

Mittal Steel Galati a inregistrat anul trecut un profit net de 167 milioane lei, in conditiile in care combinatul a incheiat anul 2005 cu o pierdere de 161 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei a fost anul trecut de 6,085 miliarde lei, in scadere cu 4,2% fata de anul anterior, cand compania a derulat afaceri de 6,356 miliarde lei.

Arcelor Mittal este cea mai mare companie siderurgica din lume, avand 330.000 de angajati in peste 60 de tari. Grupul reuneste cele mai mari doua companii siderurgice, Arcelor si Mittal Steel. Compania este prezenta cu unitati de productie in 27 de tari din Europa, Asia, Africa si America.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri