Consiliul Concurentei a aprobat preluarea celor noua supermarketuri Albinuta de catre Profi Rom Food care a inaugurat ieri patru magazine noi in Constanta si unul in Campia Turzii, potrivit unui comunicat al PricewaterhouseCoopers.

Companiile sunt obligate sa notifice situatiile de preluare sau fuziune Consiliului Concurentei pentru a se verifica daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro si exista cel putin doua societati implicate intr-o operatiune prin care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4 milioane euro. Cele doua societati inregistreaza venituri din vanzarea cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun.

Retailerul Profi Rom Food a cumparat anul acesta lantul de supermaketuri Albinuta de la societatea lituaniana Maxima LT, fara a preciza insa valoarea tranzactiei. In urma acestei preluari, reteaua de discount Profi Rom Food detine in Romania 43 de unitati.

Albinuta Shops opera un lant de noua magazine in Bucuresti. Lantul de supermarketuri a avut anul trecut o cifra de afaceri de peste 80 milioane lei, mai mare cu 26% fata de anul 2005, cand compania a afisat afaceri de 64 milioane lei. Albinuta Shops a avut anul trecut pierderi de 350.000 lei, mult mai mici decat cele din 2005, cand compania a inregistrat pierderi in valoare de 13,4 milioane lei. Albinuta Shops avea in 2006 aproape 400 salariati.

Profi Rom Food este detinuta de grupul franco-belgian, Louis Delhaize. Grupul a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 11 miliarde euro. La nivel mondial, compania detine si retelele de supermarketuri Match si Smatch, magazinele specializate in gradinarit Truffaut, magazinele de animale Animalis, precum si cybermarketurile prin Internet Houra.fr.

Din portofoliul de marci al grupului Louis Delhaize mai face parte si lantul de hipermarketuri Cora, care numara in prezent trei magazine, doua in Bucuresti si unul in Cluj Napoca, in care au fost investite 110 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si